• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.09.2023

15:51

Vesić se u Pekingu na marginama Foruma sastao kolegama iz UAE, Sudijske Arabije, Azerbejdžana, Šri Lanke…

informer.rs

Politika

Vesić se u Pekingu na marginama Foruma sastao kolegama iz UAE, Sudijske Arabije, Azerbejdžana, Šri Lanke…

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas se na marginama Foruma održivog transporta sastao sa više ministara sa kojima je razmenio iskustva i ideje u ovoj oblasti i dogovorio posete.

- Imao sam bilateralni sastanak sa ministrom digitalnog razvoja transporta Azerbejdžana Rašadom Nabijem i razgovarali smo o njihovim kompanijama koje rade u Srbiju, pre svega o Azvirt –u koji radi dobar posao u našoj zemlji. Takođe, smo razgovarali o tome kako ćemo dodatno da obezbedimo dozvole za naše prevoznike, kako naše tako i azerbejdžanske. Razgovarali smo o odnosima naše dve zemlje. Mi sa Azerbejdžanom imamo dobre odnose i kao što znate predsednik Azerbejdžana je boravio u Beogradu, a naš predsednik Aleksandar Vučić je potom posetio ovu zemlju - rekao je on nakon sednice.

Foto: informer.rs

 

Pored toga, ministar Vesić se sastao i sa ministrom transporta Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Nama su UAE prijateljska zemlja i oni su zemlja sa kojom imamo odličnu saradnju i nemamo nijedno otvoreno pitanje, tako da je to bio prijateljski razgovor i na njemu smo konstatovali šta sve radimo i šta sve možemo zajedno u budućnosti - dodao je on.

Vesić je razgovarao o saradnji i sa ministrom iz Saudijske Arabije i najavio posetu toj zemlji.

- Saudijska Arabija planira da gradi veliki broj brzih pruga. Njihov ministar  je bio u poseti Srbiji kako bi video šta mi radimo po tom pitanju.To je prilika za naše kompanije i naše projektne biroe da posete Saudijsku Arabiju i da eventualno dobijemo posao za CIP, ali i za druge projektne biroe,  kao i za naše kompanije koje sada rade na prugama i koji bi mogli da rade u drugim zemljama, kao na primer u Saudijskoj Arabiji - rekao je ministar.

Vesić isporozivao hejterske medije: Kad pomislim da ne može besmislenije, oni me demantuju!

Pored toga razmenio je mišljenje i iskustva sa ministrima iz Sri Lanke, Vijetnama i Uzbekistana. On je dodao da se na konferenciji i na sastancima govorilo i o dostupnosti javnog preovza.

- Ako želimo da smanjimo broj vozila, moramo da gradimo više pruga, moramo da učinimo javni prevoz dostupnijim ljudima, jer u tom slučaju neće se koristiti  automobili - rekao je Vesić, navodeći primer Kine i Pekinga u kome se pre sedam, osam godina nije videlo nebo od smoga, a danas je sasvim drugačiji grad.

Vesić poručio - Srbiji dovoljno dozvola za auto-prevoznike koji voze u Švedsku!

- Uradili i uložili ogromne napore kada je u pitanju zaštita životne sredine , i siguran sam da 40 do 50 odsto automobila ima zelene tablice, što znači da su električni i možete da vidite da kada postoji snažna volja stvari mogu da se menjaju. Mislim da i mi to isto radimo i ovo je dobra prilka da zajedno sarađujemo - istakao je Vesić.

Vesić ugostio dispečere-heroje koji su sprečili železničku tragediju

Na sastancima su bili prisutni i članovi delegacije državni sekretari Vladmir Džamić i Mihajlo Mišić, pomoćnici ministra Tanja Popović i Ivan Divac, specijalni savetnik Dobrila Ponorac, šefica kabineta ministra Aleksandra Aćimović i izvršni direktor  AD„Infrastrukutre železnice Srbije“  Milan Novović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija