• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.09.2023

17:34

Krivična prijava protiv Zelenovića! Lažni ekolog iz političkih pobuda remetio mir građana!

printscreen

Politika

Krivična prijava protiv Zelenovića! Lažni ekolog iz političkih pobuda remetio mir građana!

Podeli vest

Povodom informacija u javnosti da voda iz gradskog vodovoda nije ispravna iz JKP "Vodovod Šabac" javnosti su se obratili saopštenjem i istakla da će biti podneta krivična prijava protiv Nebojše Zelenovića koji je putem Fejsbuka širio neistine, izazivajući paniku.

"Voda je zdravstveno ispravna. To potvrđuju analize koje na terenu redovno vrše JKP Vodovod Šabac i Zavoda za javno zdravlje, u saradnji sa Sanitarnom inspekcijom.

U pojedinim delovima Grada još uvek traje stabilizacija sistema nakon pokretanja izvorišta vode koje je bilo isključeno tokom radova na izmeštanju dela cevovoda koji se ukršta sa petljom auto-puta i brze saobraćajnice. O svemu ovome su građani već bili obavešteni putem medija.

U kratkom vremenskom periodu moguća je pojava zamućenja vode, kao i nakon svakog prekida u snabdevanju. U ovom slučaju je to u većim razmerama jer je zahvaćen kompletan sistem, a ne lokalno, npr. jedna ulica ili jedan objekat.

Foto: Privatna arhiva

 

Dakle, ne postoji potreba da se kupuje voda za piće u prodavnicama, niti da se stvaraju zalihe voda, pošto je voda za piće iz gradskog vodovoda u potpunosti isrpavna i može se koristiti bez ikakve bojazni. 

Foto: Privatna arhiva

 

Informacije koje su se pojavile ovih dana, čak i iz izvora koji bi trebalo da su društveno najodgovorniji, jako su opasne", piše u saopštenju i dodaje se: 

"Protiv lica koje su iznele lažne informacije i uzorkovala paniku i remećenje normalnog života građana, u konkretnom slučaju protiv Nebojše Zelenovića danas je podneta krivična prijava, i to će biti činjeno i ubuduće jer se ne sme dozvoliti da se iz političkih pobuda remeti mir građana", napisali su. 

Foto: Privatna arhiva

 

Kako se saznaje, predsednik stranke Zajedno i opozicioni poslanik, Zelenović je putem društvene mreže Fejsbuk iznosio lažne vesti i tvrđenja, izazivajući paniku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija