• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.10.2023

13:53

Dok prvi daju podršku, drugi lešinare nad nesrećom svog naroda - Izrael, Srbija i razlika zvana opozicija

Informer

Politika

Dok prvi daju podršku, drugi lešinare nad nesrećom svog naroda - Izrael, Srbija i razlika zvana opozicija

Podeli vest

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se juče ujutru u južnim i centralnim delovima Izraela nakon raketnog napada iz Pojasa Gaze. Izrael je iznenada napadnut pretrpevši velike žrtve, a isto se nastavilo i u nedelju kad je Hamas nastavio sa raketnim napadima

U nedelju je i radikalni libanski Hezbolah iz Libana gađao ciljeve u Izraelu, a teroristički napadi odneli su na stotine života, dok je otet i veliki broj građana koji služe kao taoci.

Srpski ambasador u Izraelu Saša Nikolić u ukjučenju za „Novo jutro“ na TV Pink detaljno je opisao sitaciju u toj zemlji, sa čime se suočava, a potom je u svom izlaganju rekao da se izaelska opozicija u ovoj situaciji ponaša odgovorno:

- Kada je reč o opoziciji ona se tradicionalno ponaša vrlo odgovorno, što je uobičajeno u Izraelu, te i u ovim prvim satima kada topovi grme nema političke polemike, nego je sva podrška usmerena ka vojsci - objasnio je Nikolić.

Glavni i odgovorni urednik Srpskog portala Dejan Vukelić nadovezao se na ovu konstataciju, te je uporedio opoziciju u Izraelu sa našom u Srbiji:

- Meni je zaparalo uvo to što je ambasador rekao da je izraelska opozicija reagovala odgovorno i nije ni na koji način napala vlast, iako je jasno, kako kažu, da su izraelske službe, Mosad, dobrano zakazale. Ipak, njihova opozicija se ponaša odgovorno. Ja bih to samo kratko uporedio sa situacijom kod nas. Jeste li videli šta je naša opozicija radila kada se desilo ovo u Banjskoj? Dakle, oni su danima uz pomoć medija, sa kojih se ne skidaju, krivicu svaljivali na našu državu. Eto kako se ponašaju odgovorni ljudi naspram onoga što mi imamo - podvukao je urednik Srpskog portala, sa čime se složio i direktor Srpskog telegraf Saša Milovanović:

- Nacionalna nesreća je u pitanju i neće svako da učestvuje u tome da traži svoju političku šansu na nesreći naroda, kao što mi ovde gledamo konstantno od ove tzv. prozapadne opozicije, ili opozicije uopšte - nadovezao se Milovanović.

Razlika između srpske opozicije i izraelske je više nego očigledna.

Nakon tragičnih događaja u Izraelu, u toj zemlji nema mesta razdvajanju. Jedinstvo je ključna reč, opozicija je nema i tradicionalno ne želi da učestvuje u skupljanju poena na nesreći nacije. Teška situacija i izgubljeni životi su ono čime su svi pogođeni i nema meštu jeftinom političarenju.

S druge strane, srpska opozicija je potpuna suprotnost onome što imamo u Izraelu. Teške situacije u kojim se nalazi naša zemlja čini još težim. Poput ptica zloslutnica čekaju sa kojim narednim problemom i pristiscima će se suočiti  država kako bi je pritisli još više, a sve u cilju da se dočepaju fotelja.

U istoriju političkog besčašća ući će to što su na najsramotniji način pokušali da iskoriste smrt dece i mladih u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu početkom maja ove godine.

Dok je Srbija zavijena u crno jecala i oplakivala nedužne živote, a državni vrh donosio nimalo teške odluke i korake, koje su bile pohvaljene u celom svetu, a kako se tragedije ne bi ponovile, pripadnici srpske opozicije su poput lešinara iskoristili bol nacije i organizovale proteste, a sve u cilju da se preko ulice dočepaju vlasti i da donji deo svojih leđa smeste u fotelje.

Kako nije im nije pošlo za rukom da obrlate narod, nervozno su čekali novi problem sa kojim će se naša zemlja susresti.

I dočekali su. Osvanula je Banjska. Srpski narod ne mogavši više da trpi zulum teroriste Aljbina Kurtija pokušao je da sebe zaštiti, a tom prilikom su nažalost brutalno ubijena trojica srpskih heroja, a poginuo je u eksploziji i jedan albanski policajac.

Kako je Kurti okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tako se sa istim složila srpska opozicija u celosti. I levi i desni i optužiše Vučića i Srbiju za „terorizm“, pritom nijednom se ne osvrnuvši na narod srpski koji svakodnevno trpi maltretiranje od strane prištinskog režima.

Nisu ni pomislili kakvu štetu nanose našoj zemlji, već su udarali sve jače, dok su im tajkunski mediji u Srbiji davali prostor, a albanski u Prištini ih slavili poput heroja.

Tišine nema, već su odjednom svi ko jedan graknuli da okrive Vučića i vlast, nemareći ni za živote, ni za državu, ni za istoriju, već jedino za jeftine poene kojm će pokušati da izmanipulišu javost.

Izrael i Srbija i velika razlika zvana opozicija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam!
Live TV

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam!

Ko je izvršio teroristički napad i ubio jednog policajca i ranio drugog. Ilegalni kanali svakako postoje, tu se valja sve i svašta. Postoji dosta crnih ruta na našim prostorima. Srbija više nije toliko bezbedna od terorista. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su advokat Nebojša Perović, bivši protivterorista Radomir Počuča i Avram Izrael, inženjer telekomunikacija.

18.07.2024

18:47

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra? (VIDEO)
Live TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra? (VIDEO)

Poslednja informacija koju imamo da je Hajziri Artan ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici. Zvaničnici su se oglasili sa izjavom da je ovo teroristički akt. Potraga za osumnjičenim i dalje traje. Prema nepotrvđenim informacijama, jedan od njegovih jataka je uhapšen. Na ovu temu, ali i o pokušaju atentata na Donalda Trampa, u "Info danu" govorili su Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, politikolog Vladimir Kljajić i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

18.07.2024

16:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija