• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.10.2023

15:23

Uspavanke za laku noć probuđenoj Srbiji! Mali: Priče koje servira Đilas - očajnički potez istrošenog političara!

Ata images

Politika

Uspavanke za laku noć probuđenoj Srbiji! Mali: Priče koje servira Đilas - očajnički potez istrošenog političara!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali reagovao je na intervju Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde.

"Uspavanke za laku noć probuđenoj Srbiji

Priče koje u intervjuima servira glavni šef opozicije Dragan Đilas mogu da razumem samo kao očajničke poteze istrošenog političara koji nema ništa kvalitetno i smisleno da ponudi građanima Srbije, jer nema nikakve rezultate iz vremena kada je mogao da ih napravi. Jer, ne idu uspavanke za laku noć probuđenoj Srbiji. Oči su nam danas širom otvorene, gledamo da nam opet ne dođete i vratite nas u ambis", objasvio je Mali na Fesjbuku i dodao:

"Znate zašto? Zato što građani više nisu anestezirani serviranim obećanjima koja niko nikada ne ispunjava. To je bio odraz srpske javnosti u vreme dok je Đilas imao važnu funkciju gradonačelnika Beograda. Jel moguće toliko biti beskrupulozan da ulazite u političku borbu kada Vas je Vaš narod, koji glasa, označio kao najgoreg gradonačelnika u istoriji Beograda.
Jel moguće da Vas nije sramota otkrivenih 619 miliona evra na računu u vreme kada prosečna plata u Srbiji nije prelazila 330 evra, penzija 204", pita se. 

"Đilasu imam da poručim da sam umoran od uspavanki, a i naši građani. Jer su danas izašli iz hibernacije, jer im je neko ponudio veći kvalitet života. Jer imaju bolje puteve, jer imaju bolje plate, prosečno 840 evra do kraja ove godine, jer njihovi roditelji imaju bolje penzije koje nastavljaju da rastu.

"Savetuje Đilas građane u intervjuu da ne „slušaju šta priča Aleksandar Vučić“. E, taj deo jedino razumem. Isti bih savet imao da sam Đilas. Nemojte ni slučajno da čujete da u vaš grad konačno dolazi mamograf, da se vaš dom zdravlja konačno obnavlja a da penzionerima krajem novembra leže pomoć od 20.000 dinara, pošto je u oktobru penzija povećana 5,5 odsto a biće viša za dodatnih 14,8 odsto u januaru. Nikako nemojte to čuti, kako će onda Đilas da vodi svoju kampanju, sa čim da izađe pred građane ako oni to čuju...

"Kaže i da su „ekonomski pokazatelji katastrofa“. Jesu. U zemlji koja je 2012. bila pred ekonomskim kolapsom, koja je ljude uljuljkivala lažnim obećanjima koja nikada nisu ispunjena, koja nije imala nijednu značajnu investiciju sa kojom bi zakotrljala dalji rast, u zemlji čiji je svaki četvrti građanin bio bez posla zaista zvuči kao katastrofa da je neko došao i sve to rasturio a toliko je lako bilo biti na vlasti u takvoj Srbiji".

„Katastrofa“ koju danas živimo donela nam je rast u godinama velike svetske krize, donela nam je pola miliona novih radnih mesta i spuštanje nezaposlenosti sa vaših 25,9 na 9,6 odsto, donela nam je rast životnog standarda, 4,5 milijarde evra stranih direktnih investicija, gotovo 500 novih fabrika, međunarodni ugled, otvaranje zemlje i pozicioniranje na evropskim listama destinacija poželjnih za ulaganje.

Đilasu moram da napomenem i da se mnogo toga promenilo u Srbiji još, otkad nije na vlasti. Kad je već započeo kampanju mora znati da ljudima više nije dovoljno, kao pre 2012. godine da samo nisu gladni. Ljudi danas žele kvalitetan život, to zaslužuju, na njega imaju pravo i to im omogućuje razvoj zemlje.

Vaše uspavanke su počele da nas bude", napisao je Mali. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15