• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2023

13:31

(VIDEO) Vučić odgovorio lažnim patriotama! Dok sam predsednik 27 zemalja povuklo priznanje Kosova, a šta je bilo u njihovo vreme?!

Printscreen/PinkTV

Politika

(VIDEO) Vučić odgovorio lažnim patriotama! Dok sam predsednik 27 zemalja povuklo priznanje Kosova, a šta je bilo u njihovo vreme?!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Pariza gde učestvuje na mirovnom forumu.

Obraćanje predsednika iz minuta u minut.


Odgovor na hejtersku kampanju

Predsednik Srbije odgovorio je i na hejtersku kampanju koja se vodi protiv njega i njegove porodice.

- Prvo mi je otac Fahri Musliju, oni znaju ko mi je mama, ko mi je tata. Moj sin nije moj sin, nego je komšijsko dete koje ja šetam, a ovaj drugi je hologram. Sva argumentacija je Vučiću nemoj da se baviš politikom - naveo je šef države.

- Ne traže oni moju ostavku, oni traže nešto drugo, da ja ne učestvujem u kampanji. Ne u inat njima, ja to radim za dobrobit Srbije, da ti i takvi ne bi pobedili, jer bi uništili zemlju. Ja imam jedno pitanje. Što im smetam kad sam nepomenik, đubre, ludak, bolesnik, hitlerov sin, šešeljev sin. Pa valjda je najlakše takve pobediti. Pa šta bi da im dođe neko pametan umesto mene. Ja im kažem, evo, mene takvog ćete lakše da pobedite. Ja se brinem za njih - kazao je Vučić.

Foto: printskrin

 

 

Odgovor Samardžiću

- Svako se kreće u granicama sopstvene pokvarenosti. I oni u čije je vreme nezavisno Kosovo, baš u njihovo vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost. Dok sam ja predsednik, 27 zemalja je povuklo priznanje Kosova, a za njihovo vreme 85 zemalja je priznalo. Na pamet mi ne pada da priznam nezavisnost Kosova. Slušam to već 11 godina, a nikad se nisu izvinili - kazao je Vučić odgovarajući na kritike Slobodana Samardžića da su izbori "Vučiću potrebni da bi se priznao Kosovo".

- Oni su mi držali pridike oko sankcija Rusiji, lagali da ću 3. aprila da uvedem sankcije Rusiji. A 4. aprila su rekli da sam zlikovac i da moram da uvedem sankcije. Evo prođe još jedan 3. april, i još nisam uveo sankcije. Toliko o tome kome možete da verujete - dodao je predsednik.

Biće reči o dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik je rekao da će na pariskom forumu svakako biti razgovora o dijalogu Beograda i Prištine, ali da nisu tačne informacije o njegovom susretu sa Aljbinom Kurtijem.

- Svima na Zapadu je jasno da Kurti ne želi da formira ZSO. Za nas je važno da sačuvamo mir, ali ne verujem da će doći do ozbiljnijeg napretka - kaže predsednik Vučić.

Dolazak Makrona

- Uputiću poziv predsedniku Makronu da poseti Srbiju, očekujem da ćemo ga videti ovde pre kraja godine - rekao je Vučić.

Foto: printskrin

 

 

Razgovor sa premijerom Belgije

Vučić kaže da je sa belgijskim premijerom razgovarao o izveštaju Evropske komisije, i da su konstatovali napredak Srbije u skoro svim oblastima.

- Dugo smo pričali o Kosovu i Metohiji, o svemu što se zbiva u južnoj pokrajini. Pričali smo o bilateralnim odnosima, o dolascima belgijskih kompanija u Srbiju - rekao je predsednik.

Vučić je prisustvovao početku Pariskog mirovnog foruma, i kaže da je razgovarao i sa predstavnicima Gane i Bahreina, kao i sa regionalnim liderima.

- Večeras u Jelisejskoj palati najverovatnije imamo sastanak sa Emanuelom Makronom. Bilaterala, jedan na jedan. To je u 8 i 15 večeras. Mnogo važnih stvari za Srbiju - kazao je on.

***

Vučić je, kako je Infomer već pisao, imao susrete sa francuskim predsednikom Emanuelom Makron i liderima regiona.

 

 

Takođe, predsednik je razgovorao i sa predsednikom Vlade Kraljevine Belgije Aleksandrom de Kroom.

 

 

Inače, ovogodišnje, šesto izdanje mirovnog foruma u Parizu, pod nazivom "Traženje zajedničkog osnova u svetu suparništva", posvećeno je najvećim izazovima današnjice i traženju efikasnih odgovora na najhitnije svetske izazove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija