• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.11.2023

13:42

Bulatović: Protesti poljoprivrednika politički inspirisani

Pedja Milosavljević

Politika

Bulatović: Protesti poljoprivrednika politički inspirisani

Podeli vest

Rebalansom budžeta koji je usvojen, Ministarstvu poljoprivrede predviđen je dodatak u iznosu od 34 milijarde dinara. Prema tome, prvi put u istoriji budžet ovog ministarstva iznosi rekordnih 114, 4 milijarde dinara, što je jasan pokazatelj da Vlada Srbije poljoprivredu smatra jednim od nosećih stubova razvoja naše zemlje, kaže Dejan Bulatović, samostalni poslanik.

- Dakle, jasno je da su protesti poljoprivrednika potpuno politizovani i da nemaju utemeljenje u problemima, već u manipulativnom pokušaju da se u predizbornoj kampanji baci ljaga na Vladu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića - rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, svedoci smo da je Ministarstvo poljoprivrede, kao nikada ranije, pokazalo brigu za poljoprivrednike iz cele Srbije.

- Subvencije po hektaru povećane su sa 9.000 na 18.000 dinara. Premija po litri mleka povećana je sa prošlogodišnjih 10 na 19 dinara i isplate za mleko i zemljište su u toku. Ukinuto je ograničenje po kome su mleko mogli da predaju samo stočari koji imaju 3 i više krava. Sada svako ko se bavi mlečnim govedarstvom može da predaje mleko. Povećana su davanja po grlu sa 25.000 na 40.000 dinara, a povećana su i davanja za krmače sa 15.000 na 18.000 dinara. Dogovorena je refakcija za dizel gorivo, što znači da će biti ukinute akcize na gorivo za poljoprivrednike. Bitan podatak je i da je zaustavljeno dalje širenje afričke kuge svinja - naveo je Bulatović, i dodao:

- Vlada Srbije je sprovela niz dugoročnih i kratkoročnih mera finansijske pomoći za čitavu poljoprivredu. Međutim, ove mere ne važe u čuvenom "krugu dvojke" iz koga Dragan Đilas ne izlazi, pa smo svedoci još jednog njegovog malignog, manipulativnog pokušaja da naudi Srbiji preko svojih glasnogovornika sa jedne od lista koje je sastavio, koji pozivaju na bunt poljoprivrednika. Ono što Dragan Đilas ne zna, jeste da je poljoprivreda ozbiljan i važan segment razvoja, a ne fontana želja i time što pokušava da manipuliše poljoprivrednicima, jasno stavlja do znanja da on degradira ljude koji žive od svog poštenog rada i koji hrane ovu zemlju. Pozivam i apelujem na poljoprivredna udruženja da ne podležu manipulacijama Dragana Đilasa i njegovih izbornih lista, već da im na prvom mestu ostanu Srbija, njihove porodice i zemlja od koje žive - zaključio je Bulatović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bulatović: Đilasovi medijski plaćenici u epizodi pravdanja nasilja!
Politika

Bulatović: Đilasovi medijski plaćenici u epizodi pravdanja nasilja!

Da para vrti gde burgija neće, odavno je dokazao mašinski, uskointeresni mozak Dragana Đilasa. Nasilnik, koji je sebi dao za pravo da medijima poput „N1“, „Nova S“ i opskurnog portala „Direktno“ diriguje uređivačku politiku. Da zaključimo, nasilnik Dragan Đilas ne ume sam da reaguje na istine koje iznosim o njemu i njegovom nasilništvu, već je upregao svoju medijsku mašineriju, koja mu se stavila na raspolaganje u svrhu napada na njegove političke protivnike.

12.11.2023

21:02

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija