• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

16.11.2023

06:41

Ponovo bi da zapale državu! Đilasovci hoće silom da dođu na vlast

EPA Images, Tanjug

Politika

Ponovo bi da zapale državu! Đilasovci hoće silom da dođu na vlast

Podeli vest

Lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, koalicioni partner tajkuna Dragana Đilasa, preti da će opozicija napraviti haos u zemlji 'kao 5. oktobra' ako ne pobedi na izborima.

Predstavnici đilasovske opozicije, posle pretnji da će zaustaviti izgradnju metroa i organizaciju međunarodne izložbe Ekspo 2027, sada poručuju da će u slučaju da ne pobede na izborima napraviti haos u zemlji 'kao 5. oktobra'!

Nebojša Zelenović, lider stranke Zajedno i koalicioni partner tajkuna Dragana Đilasa, preti da će hejteri zapaliti zgradu Skupštine u slučaju izbornog poraza!

- Ovoga puta neće izostati šesti oktobar - rekao je Zelenović za tajkunski tabloid 'Danas', čime je u ime koalicije okupljene oko lidera SSP Dragana Đilasa pod nazivom 'Srbija protivi nasilja' poručio da upravo hoće nasilje, paljenje zgrade parlamenta i sve što se dešavalo 5. oktobra 2000. godine!?!

Nasilje na ulicama

Za vreme demonstracija 5. oktobra 2000. godine, inače, zapaljena je i ruinirana zgrada Narodne skupštine. Iz desnog krila parlamenta tada se vijorio gusti, crni dim, a gotovo sva stakla na zgradi bila su polupana. Demonstranti su demolirali i nekoliko policijskih vozila u Kosovskoj ulici, iza parlamenta. Tokom sukoba policije i demonstranata čula se i pucnjava iz vatrenog oružja.

Ukradeno je oko 90 slika iz zgrade Skupštine, od kojih je 35 vraćeno tokom narednih nekoliko godina, a apelovano je da se vrate i preostalih 55 slika. Upravo ovakve scene nasilja i haosa opozicija priziva na ulicama, posle izbora, koji su zakazani za 17. decembar!

Đilasov potrčko! Pavle Grbović u Milovim medijima pljuje Srbiju!

Pavle Grbović, lider PSG koji se nalazi na izbornoj listi Dragana Đilasa, potrčao je u Crnu Goru i u medijima pod kontrolom bivšeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića kukao na Aleksandra Vučića. Portal 'Pobjeda', medijska udarna pesnica ostataka režima Mila Đukanovića u Crnoj Gori, objavio je intervju sa Grbovićem, u kojem je lider PSG ponovio optužbe na račun predsednika države. Kao što se moglo očekivati, Grbović je napao Vučića jer nije uveo sankcije Rusiji.

'Vučić bi u EU sa Putinom na ramenu, Šešeljem u rukama i Miloševićem u srcu', glasi izjava Grbovića.

Komentarišući sve opasnije pretnje hejterske opozicije, predvođene liderom SSP Draganom Đilasom, politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da kampanja ne može da protekne bez negativne kampanje i bez razmene uzajamnih optužbi.

- To je politika koja liči na princip 'što gore, to bolje', bez izrazitog pozitivnog programa. Opoziciji nedostaje liderstvo, jer ima više manjih lidera s određenim uticajem na biračko telo, bez pravog protivlidera predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Čitava priča oko izbora liči na referendum za i protiv Vučića, koja je počela filmom emitovanim na televiziji N1 'Aleksandar Vučić: Državni gambit'. Naprednjaci su prihvatili taj izazov referendumske kampanja za i protiv Vučića, jer je u tom odmeravanju snaga Vučić popularniji od svoje partije i od svih političkih lidera - ističe Stanković.

Uvrede i polarizacija

Pravnik i analitičar Milan Antonijević ocenjuje da postoji dosta polarizacija i ličnih uvreda u kampanji, iako je upozoravano na to da bi trebalo da se vrati u granice pristojnosti.

- Srbija posle 3. maja i dve velike tragedije zaslužuje mnogo manje tenzija u društvu, a mnogo više konstruktivnosti političara. Vidi se to, sudeći prema pojedinim porukama, ali neki od članova svih političkih stranaka ulaze u lične uvrede i šalju negativne poruke. Sve se polarizuje i šalju se pogrešne poruke, koje nisu potrebne, naročito u ovim teškim trenucima za državu - zaključuje Antonijević.

Dragan Marković Palma, lider JS

Opozicija u Srbiji vodi podmuklu, prljavu i bezobraznu predizbornu kampanju, saopštila je JS. Šalje lažne informacije Zapadu i plaši građane Srbije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija