• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2023

18:16

Dabič: Koalicija Đilas-Jovanović je fatalna za našu zemlju

Pedja Milosavljević

Politika

Dabič: Koalicija Đilas-Jovanović je fatalna za našu zemlju

Podeli vest

Kako se bliži 17. decembar tako opozicija izlazi sa sve bizarnijim izgovorima za poraz koji im predstoji. Jedan od onih koji se bore za cenzus svakako je i Miloš Jovanović, čovek koji se setio 20 dana pred izbore da mu ne odgovara izborni sistem po kome se glasa za listu umesto za čoveka po imenu i prezimenu, izjavio je danas Đorđe Dabić.

- U njegovom slučaju to je makar jednostavno - glas za Miloša Jovanovića isto je što i glas za Dragana Đilasa i Mariniku Tepić. Sve po imenu i prezimenu, kako on voli.

Čovek koji je spreman da sve svoje ideale baci pod noge i otrči u zagrljaj onima koji kažu da su Srbi genocidan narod i da je tzv. Kosovo nezavisna država poslednji je na kugli zemaljskoj koji treba da govori o moralu u politici. Pamti Srbija njihova zajednička nepočinstva - od puštanja na slobodu 1800 šiptarskih krvnika preko žmurenja na oba oka 2004. godine kada se dešavao pogrom našeg naroda sa Kosova i Metohije pa sve do nikakve zvanične reakcije Republike Srbije na proglašenje nezavisnosti pokrajine 2008. godine.

Dok narod pamti te godine po bolu i stradanju, Đilas ih se rado seća kao godine kada je po sopstvenom priznanju napravio "prve velike pare" a Jovanović kao njegov i tadašnji i sadašnji koalicioni partner po velikim apanažama koje je inkasirao kao savetnik ministra za Kosovo i Metohiju.

Toliko ga je dobro savetovao da je pravo čudo što i sam nije dobio zahvalnicu na naslovnici prištinske Gazete kao onomad Vuk Jeremić za nesebičan doprinos afirmaciji i učvršćivanju lažne države.

Od posledica koju je koalicija Đilas-Jovanović nanela državnim interesima i pregovaračkoj poziciji Republike Srbije se ni do danas nismo u potpunosti oporavili. Dodatnu priliku ne smeju i neće dobiti, bilo bi to fatalno po našu zemlju - stoji u saopštenju Dabića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija