• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. STANKOVIĆ

07.12.2023

10:19

Kurti radi ono što mu narede Amerikanci! Sve je jasno: Zapad podržava nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji!

Reuters

Politika

Kurti radi ono što mu narede Amerikanci! Sve je jasno: Zapad podržava nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Predstavnici SAD još jednom su potvrdili da zdušno podržavaju teror nad Srbima sa KiM koji svakodnevno sprovodi takozvani 'kosovski premijer' Aljbin Kurti!

Džefri Hovenijer, američki ambasador u Prištini, kaže da će parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji biti održani samo u slučaju da ih Kurti dozvoli!?!

- Naš stav se nije promenio otkad je ovo pitanje prvi put pokrenuto 2022. godine. Nastavljamo da izražavamo razočarenje što je vlada odlučila da ne nastavi sa dugogodišnjom praksom dozvoljavanja Misiji OEBS da prikuplja glasačke listiće srpskih birača sa pravom glasa koji žive na Kosovu. Snažno verujemo da bi birači sa pravom glasa u svim zemljama trebalo da budu u potpunosti u mogućnosti da učestvuju u demokratskim procesima. Dakle, Kosovo kao nezavisna i suverena država ima pravo da određuje uslove pod kojima se održavaju izbori drugih suverenih država na svojoj teritoriji - rekao je Hovenijer.

VJOSA OSMANI
'PREDSEDNICA KOSOVA'

Na Kosovu se ne mogu održati izbori za Skupštinu Srbije bez poštovanja međunarodnog modela za održavanje izbora jedne zemlje u drugoj.

Komentarišući izjavu američkog zvaničnika, analitičar Ljubiša Đurović pita se da li iko uopšte veruje u priču da Kurti 'ne daje izbore', kada je sve jasno kao dan.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

- Kurti radi ono što mu, pre svih, narede Amerikanci. Kod njih je model dvostrukih standarda oduvek bio u prvom planu i osnovno obeležje spoljne politike. Zahtevi građana su se poštovali kada je trebalo organizovati Kurtijeve lokalne izbore na KiM, ali zahtevi srpskih birača nisu dovoljni da bi se sada organizovali parlamentarni izbori. Isto je sada i sa pravom da se organizuje glasanje 17. decembra. Amerikanci ovim potenciraju nezavisnost takozvanog 'Kosova', koje nije stvarno nezavisna država, već je svoju kvazidržavnost proklamovalo uz pomoć mentora sa Zapada. Da nije tako, ne bi se od Srbije tražilo da prizna nezavisnost lažne države - naglašava Đurović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Podržavaju nasilje! Hovenijer: Izbori na KiM ukoliko Kurti to dozvoli!
Politika

Podržavaju nasilje! Hovenijer: Izbori na KiM ukoliko Kurti to dozvoli!

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer rekao je da SAD nisu promenile stav u vezi sa održavanjem srpskih izbora na teritoriji Kosova i Metohije i izrazio razočaranje što je "vlada Kosova" odlučila da ne nastavi sa dugogodišnjom praksom dozvoljavanja OEBS da prikuplja glasačke listiće srpskih birača sa pravom glasa koji žive na Kosovu za parlamentarne izbore u Srbiji.

06.12.2023

13:02

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15