• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.12.2023

15:58

Tajkunski mediji šire dezinformacije - Nema biračkog mesta u Areni!

Informer

Politika

Tajkunski mediji šire dezinformacije - Nema biračkog mesta u Areni!

Podeli vest

U finišu izbornog dana tajkunski mediji Dragana Šolaka, ponovo su se okrenuli svojoj dobro uhodanoj praksi: širenju dezinformacija i stvaranju atmosfere nepravilnosti i izborne krađe.

Po ko zna koji put gledamo isti prizor. Kada propadne stara taktika, traži se nova, ali očigledno je da ovakve metode postaju sve više providne  i očiglednije. Neverovatno je da to rade i pored toga što svi znaju da ove izbore 5.586 posmatrača i da na svakom biračkom mestu opozicija ima 80% kontrolora?!

Pre nego što su biračka mesta uopšte otvorena, Šolakovi mediji su započeli kampanju dezinformacija. Sada je jedna od centralnih tvrdnji prisustvo građana Republike Srpske na izborima u Srbiji. Ova tvrdnja, iako obavijena prividom skandala, zapravo nema osnova u realnosti.

Po zakonima Republike Srbije, svaki državljanin, bez obzira na mesto prebivališta, ima pravo glasa. Ovo pravo nije ništa novo; to je u skladu sa zakonom koji se primenjuje na svakim izborima. I uvek je bilo tako. Međutim, tajkunski mediji su odlučili da ovu činjenicu okrenu u naopačke, tvrdeći da je prisustvo građana Republike Srpske na izborima nekako nezakonito ili suprotno izbornim pravilima. I znaju oni jako dobro da u Areni nema biračkog mesta, ali što veća neistina, to veća verovatnoća da će se ona daleko čuti.

Ova poslednja tvrdnja je samo jedna u nizu neosnovanih optužbi koje imaju za cilj da delegitimizuju izborni proces u Srbiji. Da je ovakav pristup ne samo netačan, već i štetan za demokratski proces, jasno je svakome ko ima osnovno razumevanje izbornog zakonodavstva.

Istina je jasna i ne može se sakriti iza senzacionalističkih naslova i lažnih optužbi. Izborni proces u Srbiji mora ostati čist i transparentan, bez obzira na pokušaje pojedinih medija da ga omalovaže neistinama i spekulacijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Amerika ga nema i neće imati još dugo! Ovo imaju samo Putin i Kina! Vašington je bez njega tek "tigar na papiru"!
Da se zna!

(VIDEO) Amerika ga nema i neće imati još dugo! Ovo imaju samo Putin i Kina! Vašington je bez njega tek "tigar na papiru"!

Namera SAD da brani sve slabiji status gospodara unipolarnog sveta zahteva moderne sisteme naoružanja koji nisu inferiorni, ili još bolje superiorniji od neprijateljskog oružja. Amerika ima ozbiljne probleme sa ovim. Kako su Amerikanci sa neprijatnim iznenađenjem saznali, njihova zemlja već deset godina zaostaje za Rusijom i Kinom u razvoju hipersoničnog naoružanja.

23.08.2024

00:15

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija