• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.12.2023

17:29

Putin dodelio orden Nenadu Popoviću

snp

Politika

Putin dodelio orden Nenadu Popoviću

Podeli vest

Ukazom predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina, poslaniku Narodne skupštine Republike Srbije, predsedniku Srpske narodne partije i vlasniku ABS Elektro grupe, Nenadu Popoviću, uručena je najviša profesionalna nagrada Rusije "Zaslužni energetičar Ruske Federacije"

Orden je danas, 22. decembra, na Dan energetike, uručio ministar energetike Ruske Federacije Nikolaj Šuljginov. Ceremonija dodele održana je u Moskvi, u paviljonu Ministarstva energetike na VDNH, gde se održava Medunarodna izložba "Rusija". 

Ovaj orden se prvi put u istoriji dodeljuje stranom državljaninu, što svedoči ogromnom ličnom doprinosu razvoju energetskog sektora zemlje, priznanju talenta, izuzetnih liderskih kvaliteta, kao i visokog profesionalizma i posvećenosti.

Nenad Popović naglasio je da mu je čast što je dobio ovo visoko priznanje:
 
- Ova nagrada je visoka ocena koju je predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, dao mom radu u proteklih 30 godina, odajući time priznanje ostvarenim dostignućima u jačanju energetske bezbednosti. Ovo će mi, bez sumnje, biti motivacija da nastavim dalje, i da sa punom posvećenošću radim na razvoju odnosa između naših bratskih država i naroda.

Odgovarajući na pitanja novinara, Popović je rekao i da Rusija i Srbija nastavljaju da jačaju saradnju u energetskom sektoru, realizujući zajedničke projekte u sektoru nafte i gasa, koji imaju za cilj da Srbiju učine jačom, boljom i uspešnijom. Takode je izrazio iskrenu zahvalnost predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu na njegovom dubokom razumevanju situacije u Srbiji, sveobuhvatnoj podršci na političkom i diplomatskom nivou, kao i neprekidnom snabdevanju energentima po povoljnim cenama, što daje snažan podsticaj razvoju srpske privrede. 

On je dodao i da "Srbija ostaje za Rusiju prijateljska i bratska zemlja sa povoljnom investicionom klimom", i naglasio da Srbija nikada neće uvoditi sankcije Rusiji, jer je to protiv interesa njenih građana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija