• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.01.2024

17:27

Ministar Selaković posetio Radnu jedinicu Materinski dom

minrzs.gov/Instagram

Politika

Ministar Selaković posetio Radnu jedinicu Materinski dom

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković posetio je Materinski dom, Radnu jedinici u okviru "Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska", gde je uručio božićne paketiće deci koja su zbrinuta u toj ustanovi.

- Materinski dom jeste upravo ono mesto koje pruža podršku uglavnom maloletnicama, mada tu je jedan broj punoletnih žena koje ostanu u drugom stanju, koje ne žele da prekinu trudnoću, već da rode dete, ali za to nemaju podršku svoje primarne porodice, nemaju podršku ni svog partnera i kada se nađu u toj bezizlaznoj situaciji, Materinski dom može da ih prihvati - rekao je ministar.

Selaković je istakao da, u okviru Materinskog doma, žene imaju neophodnu podršku za sebe i svoje dete i dodao da je, tokom posete ovoj ustanovi, razgovarano o dodatnim merama prevencije koje treba poboljšati, ali o merama unapređenja standarda boravka i daljeg osnaživanja žena i majki koje iz ovog doma treba da izađu.

- Mi smo ovde danas upoznali osam majki i devetoro dece, uručili im paketiće, razgovarali sa njima, razgovarali o tome šta je to što treba da radimo i uveren sam da ćemo se u narednom periodu potruditi da prvo ozbiljno standardizujemo ovu vrstu usluge, a onda i da upoznamo čitavo društvo sa time šta su materinski domovi, da onim mladim ženama koje ostanu u drugom stanju, a premišljaju se da li da održe svoju trudnoću ili ne, ukažemo i na to da postoji podrška i pomoć države i neka vrsta perspektive - zaključio je Selaković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija