• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2024

16:36

Srpska lista osudila teror na KiM: Pucnjava primer bahatog ponašanja Kurtijeve policije!

Tanjug/AP

Politika

Srpska lista osudila teror na KiM: Pucnjava primer bahatog ponašanja Kurtijeve policije!

Podeli vest

Srpska lista saopštila je danas da najoštrije osuđuje upotrebu vatrenog oružja od strane kosovske policije u gusto naseljenom delu Kosovske Mitrovice prilikom jurnjave za motornim vozilom ulicama tog grada, usled koje je najdirektnije bila ugrožena bezbednost srpskih porodica koje su bile na ulicama i u svojim porodičnim domovima.

Sijaset metaka koje su ispalili kosovski policajci završilo je u prozorima dečijih i dnevnih soba porodičnih domova, uništilo fasade na zgradama i izazvalo strah i uznemirenje naših građana, dodaje se.

- Da ne bude zabune, apsolutno ne podržavamo nikoga ko vrši kriminalna dela, ali isto tako zahtevamo da se u radu policajaca poštuju pravila za realizaciju policijskih poslova u kojima je jasno naznačeno da nije dozvoljeno ugrožavati živote građana i dece. Uniforma kakva god daje ne sme biti pokriće za kriminalna dela onih koji je nose - ističe se u saopštenju.

Primena vatrenog oružja je, kako napominju, danas mogla dovesti do stradanja nedužnih ljudi, jer je upotrebljeno vatreno oružje u sred dana, kada se na trotoarima nalazilo desetine građana koji su izašli u šetnju sa svojom decom.

- Današnja pucnjava je ujedno primer bahatog ponašanja Kurtijeve policije na severu Kosova i Metohije koji mora biti osuđen kako od strane policijskog inspektorata tako i od međunarodnih predstavnika. Hapšenje izvršioca krivičnog dela ne može biti opravdanje za ugrožavanje života građana i njihove dece, i to mora naići na jasnu osudu. Policajci moraju biti primer poštovanja zakona, a ne umišljeni šerifi iz kaubojskih filmova - zaključuje se u saopštenju Srpske liste. 

 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija