• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.01.2024

16:37

Vučić u četvrtak sa Fon der Lajen! Predsednik Srbije se sastaje sa predsednicom Evropske komisije

Tanjug

Politika

Vučić u četvrtak sa Fon der Lajen! Predsednik Srbije se sastaje sa predsednicom Evropske komisije

Podeli vest

Predsednica Evropske komisija Ursula fon der Lajen sastaće se u četvrtak, tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, najavljeno je danas iz EU, prenosi Republika.

Portparol Evropske komisije (EK) Erik Mamer precizirao je na brifingu za novinare u Briselu da će predsednica Evropske komisije danas doputovati u Davos na Svetski ekonomski forum, gde će sutra govoriti na otvaranju ovog skupa, a potom imati niz bilateralnih sastanka.

Kako je rekao, Fon der Lajenova će se u Davosu sastati sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, premijerom Kine Li Ćangom, američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i mađarskom predsednicom Katalin Novak, a učestvovaće i u sesiji “Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu”.

– U četvrtak će se sastati sa iračkim premijerom, predsednikom Tajlanda, predsednikom Izraela Isakom Hercogom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Nakratko će se sastati sa premijerom Tunisa i na kraju s premijerom Grčke – rekao je portparol EK.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je otkrio deo dnevnog reda Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, u Švajcarskoj, koji okuplja lidere, diplomate i poslovne ličnosti, na kome će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti.

On je najavio odvojene sastanke sa njima, ali i istakao da trilateralni sastanak nije u planu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija