• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.02.2024

13:31

Srbija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji! Vučić: Nikada naš narod nećemo ostaviti na cedilu!

TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Politika

Srbija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji! Vučić: Nikada naš narod nećemo ostaviti na cedilu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će zatražiti hitno održavanje sednice Saveta bezbednosti UN povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je tokom obraćanja rekao da je Srbija zatražila hitnu sednicu SB UN. Zahtev će biti podnet u ponedeljak u pisanoj formi. Ističe da nam je potrebna većina od 9 članica SB da bi sednica bila sazvana.

- U ponedeljak će naš predstavnik pri misiji UN, u skladu sa članom 35. Povelje, članom 3. privremenog poslovnika u pisanoj formi podneti zahtev za hitnom sednicom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Gvajana je predsedavajući Savetom bezbednosti. Oni su, nažalost, priznali Kosovo, ali tu nema nikakvo pravo veta, potrebna je većina od devet članica, pa ćemo videti da li ćemo uspeti da obezbedimo većinu.

Dodao je da veruje da će sada i oni koji su priznali nezavisnost Kosova glasati za to da se ta sednica održi, pošto je, kako je rekao, uveren da dobro razumeju kakve su posledice zločinačke odluke. Aljbina Kortija o ukidanju platnog prometa sa Srbijom.

- Mi ćemo nastaviti svoje konsultacije u skladu sa tim tražiti tu sednicu i nećemo odustajati od poštovanja međunarodnih javnopravnih normi i povelje Ujedinjenih nacija kao najvišeg akta koji reguliše odnose između država i te svetske organizacije i priznatih zemalja širom sveta - poručio je Vučić.

- Nastavićemo da se borimo, nikada naš narod nećemo ostaviti na cedilu. Kosovo je deo naše zemlje i borićemo se za svoj narod i normalan život, ovako ili onako, uspećemo da obezbedimo - naglasio je predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija