• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.02.2024

08:53

Banda iz Prištine sve izmislila! Nijedan od Kurtijevih saradnika nije obavešten o "atentatu" - Lažni premijer pokušao da sakrije poniženje u UN

Beta/AP

Politika

Banda iz Prištine sve izmislila! Nijedan od Kurtijevih saradnika nije obavešten o "atentatu" - Lažni premijer pokušao da sakrije poniženje u UN

Podeli vest

Očigledno je da smo lažnom premijeru i njegovoj bandi bolan poraz naneli u Un, pa su brže bolje krenuli sa izmišljenim atentatima, ne bi li prekrili sramotu!

„Izvori” i saradnici Aljbina Kurtija nisu zvanicno informisali ni tužioca u Prištini, niti bilo koga drugog o lažnom atentatu koji se pominjao prethodnih dana!

To sasvim dovoljno govori o tome da je ceo taj atentat zapravo potpuna izmišljotina.

O izmišljenom ubistvu premijera lažne države nisu obavešteni ni takozvani glavni tužilac Besim Keljmendi, kao ni glavni tužilac Specijalnog tužilaštva tzv. Kosova Blerim Isufaj.

- U našoj kancelariji trenutno nema nikakve akcije povodom ove vesti - rekao je za Zakletvu pravde glavni tužilac Besim Keljmendi.

- Ne, nemam nikakve informacije - rekao je s druge strane glavni tužilac Isufaj.

Na osnovu Zakonika o krivičnom postupku i važećih zakona, svaka institucija za sprovođenje zakona na tzv. Kosovu, uključujući i tzv. Kosovsku obaveštajnu agenciju (KIA) i tzv. Kosovsku policiju, ima obavezu da odmah i bez odlaganja obavesti državnog tužioca ako glavni državni lideri podložni su pretnjama ili sumnjama koje ugrožavaju njihov život.

O ovom planu pokušaja atentata je, kako je saopšteno, tokom dana govorio i sam Kurti, koji je rekao da se ne oseća ugroženim. Iako je, prema njegovim rečima, bilo mnogo pretnji pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu.

- Saznao sam da ima mnogo pretnji od pojedinaca i struktura koje vuku korene iz zvaničnog Beograda. Ali kada sam došao iz Skoplja, nisam se osećao ugroženim, osim što sam video da ima mnogo policijskih snaga koje brinu ovog sastanka koji smo održali u Skoplju sa Socijaldemokratskim partijama - rekao je Kurti.

Mediji su u subotu popodne javili da su bezbednosne institucije dostavile podatke da iz Srbije postoje pokušaji ubistva Kurtija, i to dok je boravio u Skoplju posle sednice Saveta bezbednosti UN.

S druge strane, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije negiralo je da je bilo pokušaja ovakvog atentata i da je obezbeđenje Kurtija organizovano po utvrđenim pravilima i bezbednosnim procenama.

Foto: EPA

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija