• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.02.2024

11:31

Kurtiju se ne piše dobro! Britanija i Amerika sigurno će ga kazniti zbog dinara!

Tanjug

Politika

Kurtiju se ne piše dobro! Britanija i Amerika sigurno će ga kazniti zbog dinara!

Podeli vest

Amerika i Velika Britanija, ukoliko žele da sačuvaju svoj autoritet na Balkanu, na neki način moraće da sankcionišu samoproglašeno "Kosovo" zbog zabrane upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji, tvrdi profesor Centra za geopolitiku pri Univerzitetu Kembridž Timoti Les.

- Mogli bi da sankcionišu više pojedinaca na Kosovu, uključujući i visokog zvaničnika u "vladi". Mogli bi da uskrate međunarodno finansiranje. Mogli bi da pogoršaju svoje diplomatske odnose, zamrznu podršku priznanju "Kosova" i integraciji u međunarodne institucije. Unutar "Kosova" bi mogli da pokušaju da promene vlast - istakao je Les.

Prema njegovim rečima, značajno je, iako nije iznenađujuće, da su Rusija i Kina izrazile snažno protivljenje akcijama Prištine koje štete Srbiji, jer to znači da su sve velike sile ujedinjene u potrebi da samoproglašeno "Kosovo" odstupi.

- Shodno tome, mislim da će "Kosovo" vjrovatno to i učiniti, iako ništa nije izvesno, jer bi to bilo veoma štetno za "vladu" i Aljbina Kurtija, samo godinu dana od izbora - izjavio je Les za "Blic".

SAD i Velika Britanija ranije su izrazile jasno protivljenje zabrani dinara i poručile Prištini da o tome pregovara sa Beogradom u okviru dijaloga




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dr Elek: Kurtijev cilj da se rasele Srbi, nadam se da će razum prevladati
Politika

Dr Elek: Kurtijev cilj da se rasele Srbi, nadam se da će razum prevladati

Predsednik Srpske liste i direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek rekao je da su Srbi na jučerašnjem skupu poslali poruku da su protiv svih odluka vlasti u Prištine, pogotovo protiv odluke o ukidanju dinara i platnog prometa. Cilj Aljbina Kurtija je da se rasele Srbi i da nastupi egzodus, kaže Elek i poručuje da se nada da će razum prevladati.

13.02.2024

08:32

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija