• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomer

17.02.2024

08:39

Šta slavi Priština i na čemu im čestitaju?!? Treba da ih bude sramota jer podržavaju režim koji i dalje ubija jedan slobodarski i junački narod u srcu Evrope!

Tanjug/Vladimir Sporčić

Politika

Šta slavi Priština i na čemu im čestitaju?!? Treba da ih bude sramota jer podržavaju režim koji i dalje ubija jedan slobodarski i junački narod u srcu Evrope!

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je da je 17. februar dan kada je srušen međunarodno-pravni poredak, pitajući se, pri tom, šta slavi Priština i na čemu im čestitaju države koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

"Šta slavi Priština i na čemu im čestitaju države koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, koju je Narodna skupština Srbije proglasila pravno ništavnom? 

Današnji dan, 17. februar, je dan kada je srušen međunarodno-pravni poredak i kada je ozvaničena politika dvostrukih standarda u tumačenju principa zaštite teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, članica Ujedinjenih nacija. 

To je pokušaj legalizacije viševekovnog etničkog čišćenja srpskog naroda, čija je država stvorena na Kosovu i Metohiji. 

Toga je svesno i 109 država od ukupno 193 članice UN-a, koje nisu priznale ovaj jednostrani i nelegalni akt. 

Uz ogromnu podršku zapadnih velikih sila, zloupotrebljavajući i religijski muslimanski faktor, Priština nije uspela za ovih 16 godina da dobije međunarodno priznanje, niti će ga dobiti. 

Umesto čestitki, trebalo bi da ih bude sramota da podržavaju režim u Prištini, koji i dalje ubija jedan slobodarski i junački narod u srcu Evrope. 

Srbija je opredeljena za mir i dijalog, ali nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, braneći time i osnovne principe međunarodnog prava. 

Istovremeno, kao što mi poštujemo teritorijalni integritet svih zemalja na svetu, očekujemo da svi poštuju i teritorijalni integritet Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", izjavio je ministar Dačić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija