• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.02.2024

09:51

Vučić sastao se sa delegacijom američkih senatora: Ponovio sam veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na KiM!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Vučić sastao se sa delegacijom američkih senatora: Ponovio sam veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na KiM!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, članicom Odbora za spoljnopolitičke odnose Senata i predsedavajućom pododbora za Evropu.

"Dug, otvoren i sadržajan razgovor sa senatorima Džin Šahin, Pitom Riketsom i Krisom Marfijem. Istakao sam da je česta komunikacija između Srbije i SAD, kao izuzetno važnog partnera naše zemlje, od ključnog značaja u jačanju veza između naših zemalja i rešavanju ključnih pitanja od zajedničkog interesa.

Ponovio sam veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući važnost zaštite njihovih interesa i uslova za normalan život, pogotovo imajući u vidu i poslednji potez Prištine koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja, čime je na bezobziran način ugrožena egzistencija srpskog stanovništva.

Naglasio sam potrebu za nastavkom dijaloga u cilju rešavanja sve jačih pritisaka sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na KiM i zahvalio na podršci SAD u pronalaženju mirnog i održivog rešenja ovog pitanja.

Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima, pitanjima regionalne stabilnosti i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, kao i o jačanju ekonomske saradnje i investicijama u velike projekte koje Srbija pokreće u sklopu EXPO2027.

Zahvalio sam SAD na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu, kao i našem opredeljenju da nastavimo sveobuhvatni razvoj zemlje u svim oblastima", napisao je prdsednik na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav.

 

 

Drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije predsednik Vučić sastaće se sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

U planu su i sastanci sa predsedavajućm Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija