• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2024

14:44

Vesić: Pokret za narod i državu odgovor na situaciju u kojoj se nalazi Srbija

Informer

Politika

Vesić: Pokret za narod i državu odgovor na situaciju u kojoj se nalazi Srbija

Podeli vest

Funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je danas da je veliki pokret za narod i državu, čije je osnivanje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovor na situaciju u kojoj se nalazi Srbija i da to ne znači da će stranke i pojedinci koji budu deo njega biti saglasni oko svih tema, već da bi trebalo da budu jedinstveni kada je reč o najvažnijim društvenim i političkim pitanjima.


Vesić je za Tanjug naglasio da je veoma važno da se u narodnom periodu sve političke stranke, bez obzira na razlike zajedno sa SNS okupe u tom pokretu i budu jedinstvene oko najvažnijih društvenih i političkih pitanja.


- Pokret koje predsednik najavio je odgovor naše države, Srpske napredne stranke i našeg predsednika na situaciju u kojoj se nalazi Srbija. Vi dobro znate da se Srbija nalazi pod velikim pritiscima, da se u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji nalazimo pod strašnim pritiscima zemalja koje su priznale tu samoproglašenu nezavisnost, jer to ima neke druge spoljnoopolitičke implikacije u vezi sa ratom u Ukrajini - rekao je Vesić za Tanjug.


Dodao je da bi stranke koje se budu okupile u tom pokretu trebalo da se   usaglase oko pitanja Kosova i Metohije, ekonomskog razvoja zemlje, izgradnje železnicai svega što bi trebalo da bude interes svih, bez obzira o kojoj stranci je reč.


- Naš je poziv, predsednik Vučić poziva, da svi oni koji žele pristupe pokretu, da odbranimo Srbiju u teško vreme, u ovim teškim vremenima koje dolaze - rekao je Vesić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pre roka! Vesić: Pruga Novi Sad – Subotica biće završena do 30. jula
Društvo

Pre roka! Vesić: Pruga Novi Sad – Subotica biće završena do 30. jula

Ministar građevinarstva Goran Vesić najavio je da će radovi na brzoj pruzi od Novog Sada do Subotice biti završeni do 30. jula, kada je reč o kolosecima, signalizaciji i svemu što je potrebno da se vozovi kreću i dodao da će redovan saobraćaj na celoj brzoj pruzi od Beograda od Subotice početi u decembru.

23.02.2024

15:11

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...
EURO 2024

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...

Navijačima i fudbalskim legendama se doslovno plače dok gledaju ovih dana fudbal na Evropskom prvenstvu i Kopa Amerika, jer su izdanja današnjih zvezda daleko od onih na koje su nas navikli igrači koji su okačili kopačke o klin ili su na pragu penzije. Sve je manje bravura, lucidnosti, poteza od kojih zastaje dah i ne čudi što su nekadašnji superstarovi najvažnije sporedne stvari na svetu očajni kada vide šta njihovi naslednici rade na travnatom tepihu.

08.07.2024

10:41

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija