• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2024

20:39

Nisu nam potrebni novi izbori, poubijaćemo se! Jovanović: U politici je sve legitimno, pa i to da 2008. godine pravimo koaliciju Tadić, Dačić i ja

Masha Bandjur

Politika

Nisu nam potrebni novi izbori, poubijaćemo se! Jovanović: U politici je sve legitimno, pa i to da 2008. godine pravimo koaliciju Tadić, Dačić i ja

Podeli vest

Čedomir Jovanović, lider LDP-a gostovao je u Info jutru na Informer televiziji, i tom prilikom, između ostalog govorio i o eventualnom ponovljanju izbora u Beogradu.

Lider LDP je istakao da mu se ideja o nekim novim izborima u Beogradu, samo zato jer neko ne može da se dogovori, uopšte ne dopada.

- Sada Beograđani ponovo treba da idu na izbore. Malo smo jedni drugima lomili vratove u ovoj kampanji, sada ćemo opet na izbore. Istina je da je Beograd podeljen na one koji podržavaju Vučića, a postoji jedan deo društva koji od Vučića uopšte ne zavisi, ali na njega ne pristaju i neće nikada pristati. Meni se ne dopada ideja satiranje Beograđana u nekim novim izborima samo zato što oni ne mogu da se dogovore. Kako treba da idemo u maju na izbore? Za mene će biti zabranjeno devedeset posto stanica i doći ću kod vas i možda kod Marića. Mene narod više ne mora uopšte da čuje, narod sve zna. Srbija sve zna, samo je pitanje kako se ponaša - rekao je Jovanović.

On se zatim osvrnuo na činjenicu da SNS ima većinu, ali ne želi da pravi vlast "jer to nije legitimno".

- SNS ima većinu ali ne želi da pravi vlast jer nije legitimno. Zato što su dva odbornika od Nestotovića prešli kod njih, od kad to nije legitimno? U politici je sve to legitimno, a od kad se uopšte u Srbiji i postavlja to pitanje. Šta je bilo legitimno, da mi izlomimo Dačića 2008. godine i da na kraju pravimo koaliciju Tadić, koji je mene izbacio iz Demokratske stranke, kičmu mi lomio čak i na tim izborima, Dačić, koji se onako bratski izmirio sa Tadićem i rekao da svako ima svoj bol, i ja dušmanin i jednog i drugog. Pa smo eto napravili koaliciju u kojoj LDP nije bio, ali smo manjinski podržavali. I tako četiri godine - rekao je lider LDP-a.

Jovanović je još jednom ponovio da nam novi izbori nisu potrebni, i da je to samo maltretiranje Beograđana.

- Nemojte da maltretirate ovaj Beograd, dogovorite se i napravite gradsku vlast i vodite ovaj grad, ne terajte ljude ponovo na izbore, poubijaćemo se - rekao je on i dodao:

- Šapić je bio u pravu kada je rekao da više nikoga ne obavezuju rezultati izbora, što bi neko priznao rezultate izbora. Mi smo sebe do toga doveli, mi koji smo 2008. godine, kada je bila mnogo teža atmosfera u zemlji, neuporedivo teža, kada se glasalo između Tadića i Nikolića zapravo se odlučivalo o orjentaciji zemlje. Kada je Koštunica onako podmuklo terao DSS da glasa za Nikolića da bi srušio Tadića, ali nije imao srca da izađe i kaže narode sklonite ovog izdajnika. Onda je kao pravi samoubica podneo ostavku pošto je Tadić izabran za predsednika. 2.100.000 glasova prema 2.030.000 glasova i nijedan prigovor, Nikolić je u pola 10 priznao rezultate izbora.

Deo gde Čedomir Jovanović govori o eventualnim ponovljenim izborima možete pogledati u videu ispod od 09.40 minuta.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija