• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.03.2024

20:16

Milićević: Svi uz Vučića u borbi za napredak Srbije i očuvanje Kosova (FOTO)

Duško Vukajlović

Politika

Milićević: Svi uz Vučića u borbi za napredak Srbije i očuvanje Kosova (FOTO)

Podeli vest

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević danas je u Herceg Novom održao radni sastanak sa predstavnicima svih relevantnih udruženja i nevladinih organizacija koje okupljaju Srbe u Boki Kotorskoj.

-Hvala vam što čuvate naš jezik, našu baštinu, naš nacionalni identitet u Boki Kotorskoj i u celoj Crnoj Gori. Uvek ćete u svemu ovome imati podršku predsednika Republike Srbije, Vlade Srbije i mene kao ministra – rekao je ministar Milićević i posebno istakao zasluge SPC za očuvanje našeg identiteta:

- Crkva je stožer jedinstva i okupljanja Srba gde god oni živeli.

Ministar je naglasio se Srbija i srpski narod nalaze pred velikim iskušenjima u narednom periodu i istakao da veruje da ćemo uspešno prebroditi sva ta iskušenja zahvaljujući suverenoj i odgovornoj politici koju vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić. Naglasio je da je potrebno široko narodno jedinstvo i podrška ovakvoj politici predsednika, kako bismo obezbedili napredak zemlje, očuvali Kosovo u Srbiji i sprečili pokušaje ukidanja Republike Srpske. 

 

Sastanku su prisustvovali i ambasador Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić, generalni konzul Srbije u Herceg Novom Mićo Rogović, kao i arhijerejski namesnik hercegnovski otac Obren Jovanović sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Ministra su ispred Generalnog konzulata Srbije sačekali mališani iz hercegnovskog kluba „Obilić“, koji su mu se posebno zahvalili na prilici da učestvuju u letnjim kampovima za decu iz regiona i dijaspore koje je Kavinet ministra Milićevića organizovao tokom 2023. godine u 22 opštine i grada širom Srbije. Članovi pevačkog društva „Karađorđe“ izveli su prigodan kulturno-umetnički program.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija