• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.03.2024

13:20

Bakarec: Đilasovski antisrpski nakot napada i tuče sveštenike SPC!

Tanja Andric

Politika

Bakarec: Đilasovski antisrpski nakot napada i tuče sveštenike SPC!

Podeli vest

Član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Bakarec žestoko je iskritikovao napad na sveštenika SPC koji je motivisan "svakodnevnim i sve izražajnijim medijskim pohodima na Srpsku Pravoslavnu Crkvu"

- Đilasovski antisrpski nakot napada i tuče sveštenike SPC! 

Crpska Pravoslavna Crkva – Eparhija bačka sa žalošću obaveštava javnost da je juče, 5. marta 2024. godine, u poslepodnevnim časova, u novosadskom naselju Liman, fizički napadnut sveštenik naše Crkve B.M. prilikom obavljanja redovnih parohijskih dužnosti. Napad je izvršio za sada nepoznati muškarac koji je na ulici, pred svedocima, ničim izazvan, udario sveštenika i zatim se brzo udaljio u nepoznatom pravcu. Incident je prijavljen novosadskoj policiji i u toku je istraga.  Očigledno je da je ovaj napad motivisan svakodnevnim i sve izražajnijim medijskim pohodima na Srpsku Pravoslavnu Crkvu, naročito poslednjih meseci i dana, kada se na direktnom udaru poznate medijske anticrkvene i antisrpske armade ponovo našla Eparhija bačka i njena Crkvena opština novosadska zbog misijske delatnosti u srpskom narodu, očigledno uspešne. Poslednjih dana su rečeni mediji i njihovi pokrovitelji svoj govor mržnje usmerili protiv želje i inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nemaju svoju parohijsku crkvu - napisao je Bakarec. 

svakodnevnim i sve izražajnijim medijskim pohodima na Srpsku Pravoslavnu Crkvu



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija