• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2024

13:19

Ministar Selaković posetio Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača

Printscreen

Politika

Ministar Selaković posetio Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković posetio je Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača, gde se sastao sa direktorom ove bolnice Aleksandrom Jokićem i direktorom Zavoda za socijalno osiguranje Zoranom Paunovićem.

Prilikom posete, ministar je razgovarao sa pacijentima koji borave u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača na osnovu sporazuma koji je potpisan pre dve godine sa Penziono invalidskim fondom osiguranja Republike Austrije, kojim je omogućeno da se austrijski osiguranici, ljudi našeg porekla, rehabilituju, leče i borave u Banji Koviljači.

,,Ovaj sporazum je bio pionirski korak i on je omogućio da se do sada, negde oko 400 naših iseljenika, koji su radili u Austriji, koji su tamo uplaćivali u fond Penzionog osiguranja, ovde leče i rehabilituju, odnosno, da se ovde upute, a preko 270 njih je do sada boravilo u Banji Koviljači. Činjenica da je sa austrijske strane došla inicijativa da se sporazum produži, čak i da se razmatra povećanje određenih kategorija koje su tim sporazumom i definisane, govori o tome koliko je visok nivo usluge u skladu i sa zapadnoevropskim standardima koje naša Banja Koviljača ispunjava, a na prvom mestu koliko je vredan i kvalitetan rad našeg, ne samo ugostiteljskog turističkog osoblja, već na prvom mestu naših medicinskih radnika, lekara i medicinskih sestara“, rekao je ministar Selaković.

Ministar je podsetio da je Republika Srbija u prethodnoj deceniji uložila oko 4 miliona evra kako u Banju Koviljaču, tako i u prateću saobraćajnu infrastrukturu, i dodao da je ulaganjem u na taj način biti omogućeno da sadržaj koji Banja pruža postane lakše dostupan našim građanima širom Srbije. Selaković je istakao da je Banja Koviljača prošle godine dobila nagradu za najbolju banju na Balkanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija