• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.03.2024

08:59

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Politika

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali! (VIDEO)

Podeli vest

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas u 10 sati raspravom o izboru predsednika parlamenta. Za predsednicu parlamenta predložena je Ana Brnabić, kojoj su tokom jučerašnje diskusije podršku najavili, između ostalih, Savez vojvođanskih Mađara i Jedinstvena Srbija. Jučerašnji rad Parlamenta obeležilo je nedopustivo i nevaspitano ponašanje opozicionih pripadnika. Šta će biti danas? Na ovu temu u "Info jutru" govorila je novinarka Olivera Miletović.

Predsedavajući Stojan Radenović apelovao je na sve prisutne da se ponašaju dostojanstveno i da doprinesu poboljšanju ugleda Narodne skupštine. Međutim, njegov apel je ostao neuslišen, jer su predstavnici opozicije počeli da viču sa svojih mesta, čime su odbili da se uključe u konstruktivni dijalog i ignorisali su molbe jednog od najuglednijih naučnika Srbije.

Novinarka Olivera Miletović rekla je da za nju jučerašnji događaji nisu bili naročito inspirativni i da je odabrala da se bavi istorijskim događajima koji su značajni za Srbiju, a vezani su za mart.

Foto: Pedja Milosavljević

Olivera Miletović

-Nisam mnogo pratila te događaje. Kad je u pitanju Parlament, na žalost nije prvi put. Mi imamo dugo iskustvo u tome. Srbija ima dugo iskustvo u parlamentarizmu i demokratiji. Ustav kralja Milana bio je najdemokratskiji ustav toga vremena. Taj talas primitivizma i prostakluka koji nas je zadesio je nešto što ponižava svakog istinskog građanina ove zemlje. Vi od narodnih predstavnika očekujete da budu u dosluhu sa istorijom i statusom ovog naroda. Svi oni koji su na taj način doživljavali politiku su loše završili na političkoj sceni. Isuviše su ovo ozbiljna vremena, isuviše je izazova! Moj odnos prema politici je u principu negativan jer ja u principu osim bogaćenja ne vidim ništa. Od devedesetih godina do danas na prste jedne ruke mogu da nabrojim one koji su radili za dobrobit Srbije, a ne za lično bogaćenje- rekla je Olivera Miletović.

Ona je rekla da će narod na izborima sigurno kazniti ovakvo ponašanje opozicije jer narod ne zaslužuje tu vrstu prostakluka koju je prinuđen da gleda.

-Sve je to mučno. Mučno je što opozicija nije pomenila pogrom, mučno je što se žale našim neprijateljima, što govore da ne postoje prava. Sve te laži su u funkciji onih koji su nas bombardovali. Sad su promenili retoriku, pa idu na patriotizam. Pokrenuto je pitanje prodaje zgrade generalštaba. Oni koji su danas otvorili to pitanje Amerikancima su prodali maršalat za 15 miliona, a njena vrednost procenjena je na 30 miliona. Dali smo četiri hektara zemlje da se napravi Američka ambasada. Načelnik generalštaba u to vreme je bio Ponoš kome je tada sve to bilo normalno. Ne mogu da nam sole pamet oni koji su radili sto puta gore stvari- rekla je novinarka.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija