• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2024

12:00

Beograd pamti srcem! Nestvarni prizori na Kalemegdanu, tačno u ponoć zasvetlela tvrđava: Slava našim herojima (VIDEO)

Informer

Politika

Beograd pamti srcem! Nestvarni prizori na Kalemegdanu, tačno u ponoć zasvetlela tvrđava: Slava našim herojima (VIDEO)

Podeli vest

Tačno u ponoć, u noći između 23. i 24. marta 2024. godine, Beograd je pokazao da pamti srcem!

Na današnji dan pre 25 godina otpočela je agresija NATO pakta na SR Jugoslaviju. Tokom bombardovanja 1999. godine, koje je trajalo 78 dana, poginulo je 2.500 civila, među njima 89 dece i 1.031 pripadnik Vojske i policije.

Kumanovski sporazum potpisan je 9. juna 1999. godine na vojnom aerodromu kod tog grada i označio je kraj NATO bombardovanja SR Jugoslavije. Sporazumom su prekinuti vazdušni udari NATO na SRJ a dan kasnije usvojena je rezolucija 1244 u Savetu bezbednosti.

Srbija dobro pamti ovaj dan i nakon 25. godina. Zvuci sirena nisu utihnuli u sećanju, a slike stradanja našeg naroda, srušenih mostova, bolnica i škola u plamenu nisu izbledele.

Beograd je sinoć pokazao da se seća svih onih koji su nevino stradali od strane NATO agresora, kao i onih koji su svoj život dali na braniku otadžbine, nesebično branaći srpski narod od zločinačkog agresora. 

Tačno u ponoć, Beograđani su odlučili da pokažu da pamte srcem i da se plamen borbe i odbrane otadžbine nije ugasio. 

Na vrhu Beogradske tvrđave, priređena je bakljada kakvu prestonica dugo nije videla, u znak sećanja, borbe i prkosa.

Pogledajte kako je to izgledalo:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija