• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informe.rs / novosti.com

02.04.2024

14:57

(FOTO) Ustaška mržnja u punom jeku! Čekamo vas! "Srbosjek je spreman!"

novosti.com/Facebook/Daniel Radeta

Politika

(FOTO) Ustaška mržnja u punom jeku! Čekamo vas! "Srbosjek je spreman!"

Podeli vest

Monstruozne poruke govora mržnje protiv pripadnika srpske zajednice napisane su na SDSS-ovim i SDP-ovim plakatima na zadarskom području, piše portal hrvatskog nedeljnika "Novosti".

Zagreb, Šibenik, Karlovac, Osijek... Iz dana u dan ređaju se gradovi po Hrvatskoj u kojima proustaški vandali uništavaju SDSS-ove plakate postavljene u okviru predizborne kampanje "Hrvatska treba Srbe" za skore parlamentarne izbore.

- Za današnji tekst izdvojili smo zadarsko područje i dva plakata po kojima su išarane ustaške poruke i znakovi. Prvi je na putu iz Murvice prema Zadru. Na njemu je pisala poruka "Hrvatska treba Srbe - da Kordun, Banija i Lika nisu prazni". Reč "Srbi" je premazana crnim sprejom, a dodato je "Ubij Srbina", "Ustaše" i "Za dom", uz obavezno stilizirano "U", te poruku "Prvo isprike a onda ortačenje - navodi ovaj portal.

Foto: novosti.com/Facebook/Daniel Radeta

 

Drugi je na svom Facebooku profilu objavio SDP-ov kandidat na izborima Daniel Radeta koji je i sam nedavno bio žrtva fizičkih napada huligana. Snimljen je uz put koji iz smera Zadra vodi prema Ninu. Na njemu piše "Hrvatska treba Srbe - jer se bolje razumijemo bez prijevoda". Dopisano je "Za dom spremni", "Klati", te "U", a izbrisana je skraćenica SDSS na ćirilici.

Radeta je objavio još dva uništena SDP-ova plakata. Na jednom od njih je opet poruka usmerena protiv Srba. Preko SDP-ovog slogana "Rijeke pravde dolaze" napisani su grafiti "Za dom spremni", dva slova "U" i "Srbosjek je spreman", dok je na četvrtom grafit "Za dom i Krista protiv komunista".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija