• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.04.2024

18:41

Nepokretnu Maricu Albanci obeščastili pred majkom, pa su je ubili: Ko je silovana, a potom zaklana Srpkinja - čiju je fotografiju pokazao Vučić u SB UN! (FOTO)

Informer

Politika

Nepokretnu Maricu Albanci obeščastili pred majkom, pa su je ubili: Ko je silovana, a potom zaklana Srpkinja - čiju je fotografiju pokazao Vučić u SB UN! (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom sednice Saveta bezbednosti pokazao sliku silovane i mučki ubijene Marice Mirić, kao odgovor na gnusne optužbe od strane Vjose Osmani.

Predsednik je istakao da su bile brojne žrtve srpske nacionalnosti, stradale od albanskog zverstva, te da Srbija nije obaveštena o sastavu delegacije tzv. Kosova.

Ko je bila Marica Mirić?

Nakon povlačenja srpske vojske s Kosmeta, pod komandom NATO snaga, albanski esktremisti te 1999. godine su napravili strahovita razaranja i uništenja srpskih naselja i stanovništva. Na udari se između ostalih našla i porodica Mirić koja je bila domaćinska i ugledna. 

Foto: Printscreen

 

Imali su jednu ćerku, sa teškom životnom pričom shodno tome da je Marica Mirić, bila je paralizovana.

 

 

Bila je odličan student ekonomije iz sela Belo Polje kraj Peći. 

Majka je brinula o njoj. 1999. godine nakon povlačenja naše vojske i policije iz ovih predela, ona nije htela da ode odatle.

Pakao je nastako onog dana kada je su u njihovu kuću upali pripadnici OVK.

Bolesnu Maricu su Albanci pred majkom obeščastili. Onda su je zaklali.

Majka se uspela nekako da se oslobodi, dođe do Pećke patrijaršije i obavesti sve o strahoti kojoj je nažalost svedočila.

Podsećamo, pošto u tadašnjim ratnim okolnostima nije bilo moguće obaviti sahranu u Belom Polju gde je besneo rat, Amfilohije je Maricu sahranio na groblju u dvorištu Pećke patrijaršije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija