• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.04.2024

11:27

Milićević: Srbija i Srpska svoju snagu crpe iz jedinstva -  Mi smo isti narod!

informer.rs

Politika

Milićević: Srbija i Srpska svoju snagu crpe iz jedinstva - Mi smo isti narod!

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević sastao se danas u Banjaluci sa ministrom za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatanom Klokićem.

 Dvojica ministara usaglasila su tekst Memoranduma o zajedničkim aktivnostima u odnosima sa dijasporom, kao i niz manifestacija usmerenih ka našim sunarodnicima u dijaspori koje će dve Vlade zajedno organizovati u narednom periodu.

Foto: informer.rs

 

- Građani Republike Srpske nikada ne mogu da budu dijaspora u Srbiji, kao što ni građani Srbije se u Republici Srpskoj nikada ne mogu osećati kao dijaspora. Mi smo isti narod. Kada je teško, kada su pritisci i izazovi, za naš narod je najvažnije jedinstvo. Srbija i Srpska svoju snagu crpe iz jedinstva i zato je važno da budemo kao narod jedinstveni gde god živeli – istakao je ministar Milićević.

Ministri Milićević i Klokić dogovorili su niz zajedničkih aktivnosti ministarstava Srbije i Republike Srpske u narednom periodu, uključujući organizaciju tematskih letnjih kampova za mlade, Vidovdanski sabor dijaspore, kao i zajedničku proslavu Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u jednoj od zapadnoevropskih prestonica.

 

 

Ministar Milićević sinoć je u Banjaluci, zajedno sa ministrom odbrane i mandatarom nove Vlade Milošem Vučevićem, prisustvovao obeležavanju Dana Grada. U ime prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića, ministar Miličćević primio je priznanje Ključ Grada i Povelju počasnog građanina Banjaluke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija