• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2024

17:45

Predsednik Vučić čestitao Vaskrs! Nastavićemo da se složno zalažemo za istinu o našem ponosnom narodu

Zoran Sinko/Shutterstock

Politika

Predsednik Vučić čestitao Vaskrs! Nastavićemo da se složno zalažemo za istinu o našem ponosnom narodu

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru. U čestitki se kaže:

„Vaša Svetosti,

Iskreno Vam čestitam Vaskrs, najveći hrišćanski praznik.

Vaskrs je dan kada se sabiramo i promišljamo o večnosti, duhovno se obnavljamo i radujemo sa porodicom i prijateljima jačajući tako iskonske vrline međusobne ljubavi i praštanja.

Verujem da će i ovaj Vaskrs biti nepresušni izvor snage za naše slobodarske napore da damo najbolji odgovor velikim izazovima koji se postavljaju pred našu državu i pred naš srpski narod. Nastavićemo da se snažno i odlučno borimo za očuvanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije sa našom svetinjom nad svetinjama Kosovom i Metohijom kao njenim sastavnim delom. Kao što hrišćani vekovima svedoče istinu Vaskrsa, nastavićemo da se složno zalažemo za istinu o našem ponosnom narodu.

Sa osećanjem najdubljeg poštovanja, želim da naglasim neumorno delovanje Vaše Svetosti i Srpske pravoslavne crkve u misiji očuvanja našeg duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa, u rešavanju važnih društvenih pitanja i negovanju harmoničnih međuverskih i međunacionalnih odnosa. Zahvalan sam Vam na postojanoj službi i podršci za očuvanje duše našeg nacionalnog bića: Kosova i Metohije.

Duboko verujem da će dalji razvoj konstruktivne saradnje između državnih organa i svih tradicionalnih crkava i verskih zajednica biti značajan faktor u nameri da u mlađoj generaciji ojačamo i očuvamo osećaj rodoljublja, ljubav prema našoj kulturi i istoriji i odanost visokim idealima slobode, pravde, požrtvovanosti i saosećanja. Vaskrs nas na to trajno seća podstičući plemenite misli i dobra dela.

Čestitajući praznik nad praznicima, želim da sva iskušenja i izazove kojima je bremenito naše doba, ujedinjeni prevaziđemo u veri u trijumf života, dobrote, slobode i pravde.

Vaša Svetosti, želim Vam obilje uspeha u plemenitoj i odgovornoj službi prvojerarha Srpske pravoslavne crkve i čestitam Vam Vaskrs tradicionalnim pozdravom:

HRISTOS VASKRESE! VAISTINU VASKRESE!“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!
Šta se dešava

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!

Redžep Tajip Erdogan još jednom je demonstrirao svoje majstorstvo političke fleksibilnosti. Na susretu sa Vladimirom Putinom na marginama samita ŠOS u Astani, Erdogan je pozvao ruskog lidera u Tursku. On je obećao da će Turska naručiti izgradnju nove nuklearne elektrane od Rusije, da će kupovati više prirodnog gasa i da će generalno povećati bilateralni trgovinski promet na 100 milijardi dolara.

03.07.2024

22:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija