• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2024

18:46

Jedino što se ne može dovesti u pitanje je da EU vode lažovi! Vulin: Sramotna izjava Petera Stana o Srebrenici

Pedja Milosavljević

Politika

Jedino što se ne može dovesti u pitanje je da EU vode lažovi! Vulin: Sramotna izjava Petera Stana o Srebrenici

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je sramotna izjava portparola Evropske komisije Petera Stana da je stav Evropske unije da se "ne može dovoditi u pitanje da je u Srebrenici počinjen genocid".

- Evropska unija je od Srbije najpre tražila da Hagu izruči predsednika Miloševića i sve koji su vodili borbu protiv NATO agresije i to je bio uslov za članstvo u EU, sledeći zahtev je bio dopuštanje pljačkaške privatizacije, a onda da priznamo takozvano Kosovo, pa da uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji i sada nam je Stano saopštio da ko ne prizna genocid u Srebrenici, neću moći u Evropsku uniju - poručio je Vulin, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Neće proći puno vremena, kako je istakao, ''a tražiće Evropska unija da rezoluciju koju sponzoriše Nemačka sa zemljom delom svog kolonijalnog carstva, uvedemo u svoj obrazovni i pravni sistem, a ako ne prihvatimo da učimo svoju decu da su sinovi zločinaca i ako ne sudimo onima koji se toj laži protive, nećemo moći u EU''.

- Uskoro će na sud i oni koji podsećaju da je EU slagala Srbiju da će Briselski sporazum biti sproveden, da će Dejtonski sporazum biti poštovan, a da će Euleks biti statusno neutralan i da će štiti i Srbe. Jedino što se ne može dovesti u pitanje je da Evropsku uniju vode lažovi, a genocida u Srebrenici nije bilo i Srbi nisu narod genocida, pa koliko god da pretite i kažnjavate - poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagujući na izjavu portparola Evropske komisije Petera Stana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord Uživo
EURO 2024

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord

Današnji program na Evropskom prvenstvu rezervisan je za grupu F, koja jedina nije igrala mečeve prvog kola. Stoga nema utakmice u 15.00 časova, već će program od 18.00 časova otvoriti Turska i Gruzija koje se sastaju u Dortmundu. Derbi dana je od 21.00 čas u Lajpcigu, kada će se sastati Portugal i Češka.

18.06.2024

12:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija