• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.05.2024

13:27

Milićević na "Svesrpskom dečjem saboru": Svi smo mi jedan narod, gde god živeli!

Dušan Veljović

Politika

Milićević na "Svesrpskom dečjem saboru": Svi smo mi jedan narod, gde god živeli!

Podeli vest

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević pozvao je danas decu srpskog porekla iz regiona i dijaspore da budu jedinstvenii da nikada ne zaborave svoj nacionalni identitet, svoje nacionalne simbole, srpski jezik, ćirilično pismo, istoriju i kulturu.

Ministar je govorio na otvaranju „Svesrpskog dečjeg sabora“ koji se ovog vikenda održava u Dečjem kulturnom centru Beograd, a na kom učestvuju mališani iz više evrospkih zemalja.

- Draga naša deco iz rasejanja, na početku, neću da vam poželim dobrodošlicu. Jer dobrodošlica se želi gostima. A vi u Srbiji niste gosti. Srbija je vaša kuća. Svi smo mi jedan narod, gde god živeli! Vi živite daleko od Srbije, ali naša vrata u Beogradu su vam uvek širom otvorena. Kad u svetu završite vaše škole i fakultete, vratite se u svoju otadžbinu i primenite to stečeno znanje i iskustvo u svojoj zemlji i sa svojim narodom – rekao je ministar Milićević.

 

- Da bismo kao narod i zemlja napredovali, da bismo živeli u miru, da bi imali nadu u bolju budućnost, potrebna nam je sloga i jedinstvo. Ova manifestacija je upravo najbolja slika sloge i jedinstva. Mladi iz srpske dijaspore i deca iz Srbije danas su ovde zajedno i kroz druženje, pesmu i igru jačaju međusobne veze, razvijaju osećaj pripadnosti i patriotizma. Draga deco, naš jezik je veza koja nas spaja, bez obzira na udaljenost. Ako zaboravite svoj jezik, svoju kulturu, tradiciju i istoriju, neće nas biti kao naroda gde god živeli. I molim vas da uvek sa ponosom ističete naše nacionalne simbole. Našu trobojku, naš grb, i da glasno pevate našu himnu uzdignute glave i čistog srca – poručio je ministar Milićević.

Otvaranju Sabora prisustvovala je i ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kao i direktor DKCB profesor Dragan Marić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija