• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2024

08:53

MIRDITA, SAVO! Sramna provokacija Rokfeler fonda koji finansira Manojlovića: Na Vidovdan u Beogradu organizuju festival koji promoviše lažnu državu Kosovo!

Fotoilustracija/Beta/Informer

Politika

MIRDITA, SAVO! Sramna provokacija Rokfeler fonda koji finansira Manojlovića: Na Vidovdan u Beogradu organizuju festival koji promoviše lažnu državu Kosovo!

Podeli vest

Šiptarski festival koji promoviše lažnu državu Kosovo "Mirdita - dobar dan" biće održan u Beogradu na Vidovdan, 28. juna, a sponzori su Rokfeler fondacija i NVO Džordža Soroša - Isti oni koji finansiraju i propalog kandidata za gradonačelnika prestonice Sava Manojlovića.

Kako se može videti u najavi na zvaničnoj stranici antisrpskog festivala "Mirdita - dobar dan", on će se održavati od 27. do 29. juna i, navodno, "ima za cilj promovisanje regionalnog mira između Kosova i Srbije", iako je dobro poznatio da ovaj festival svojim delovanjem propagira separatizam i otimanje srpske verske i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

Jasno je da ovo nije nikakva manifestacija ili festival koja promoviše mir, ovo je otvorena provokacija koja narušava ustavni poredak Srbije i vređa osećanja ogromne većine naših građana, s obzirom na to ističu srpsku južnu pokrajinu kao nezavisnu državu i to u centru Beograda! 

Ono što je posebno zanimljivo je to što je jedan od sponzora ovog šiptarskog festivala jeste i Rokfeler fondacija, ista ona koja finasira Sava Manojlovića, koji je na čelu stranke "Kreni-promeni".

Foto: Informer

 

 

Kako je Informer ranije pisao, pokret "Kreni-promeni" osnovan 2020, a počeo da radi 1. marta prošle godine, da bi dobio više od 225.000 evra donacija. Jedna od uplata bila je u iznosu od čak skoro milion dinara od nemačke NVO, povezane sa Sorošem.

Za samo godinu dana rada pokreta 'Kreni-promeni' Savo Manojlović je od Rokfelera, Soroša i drugih nevladinih organizacija dobio čak 225.000 evra!

Nakon što je otkriveno da je antisrpska Fondacija "Rokfeler" Savu Manojloviću u maju 2021. uplatila 25.000 dolara, klupko je počelo da se odmotava. Do dana današnjeg Manojloviću su na račun organizacije stigle mnogobrojne uplate, a poslednja je bila prošlog četvrtka, 10. februara. Tada mu je nemačka nevladina organizacija 'Kompakt', koju finansira firma povezana sa zloglasnim američkim milijarderima Džordža Soroša 'Move on' ('Muv on'), uplatila nešto manje od milion dinara! Detaljnije prčitajte OVDE.

Foto: Informer

 

 

U periodu od 2020. do 2024. godine, Savo Manojlović je ukupno dobio 341.000 evra od:

- Campact e.v. Nemačka (sestrinska organizacija soroseve Moveon pr firme)

- ⁠Open minds e.v. Nemačka

- ⁠Rockfeller bros fund US

- Urgent action fund for womens US

- ⁠Stichting european climate found Holandija

Takođe, prilikom osnivanja NVO Kreni-promeni, u roku od tri meseca su preko Nemačke dobili 48.000 evra bez prethodnih projekata, iskustva, bez istorijata delovanja! Ovo jasno pokazuje da je Savo Manojlović bio ljubimac stranih ambasada i pre nego što je započeo svoj "aktivizam", što sugeriše da je Manojlović zapadni projekat!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija