• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.06.2024

20:58

Đilasovi politički dani odbrojani? Hoće li Manojlović zauzeti njegovo mesto na čelu opozicije? (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Đilasovi politički dani odbrojani? Hoće li Manojlović zauzeti njegovo mesto na čelu opozicije? (VIDEO)

Podeli vest

U opoziciji vlada potpuni haos. Nakon izbora izgubil su još ubedljivije nego u decembru. Da li je vreme za smenjivanje Dragana Đilasa kao lidera opozicije? Na ovu i druge važne teme u "Intervjuu dana" govorio je Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost.

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost komentarisao je haotične reakcije Sava Manojlovića.

-Očigledno je da će sav fokus biti na Nišu i pokušaj pravljenja nekih opstrukcija. Očekuju da će sav fokus staviti na Niš kako bi pokušali na neki način da dođu do većine. Cilj je pokušaj da se stavi znak pitanja oko čitavog izbornog procesa. Vidimo da su listići ponovo brojeni i da tu nema ništa sporno. Vidimo da kada im se ispune svi uslovi, rezultati su još ubedljiviji. Imamo potvrdu da građani traže konkretan program i konkretne rezultate. Nedostatak ideja su građani prepoznali. U Beogradu je pokušano da se podvali nekakav bojkot, ali je u Novom Sadu opozicija izašla veoma ujedinjena. Jako lepo možemo da vidimo koliko je porastao Novi Sad. To su građani videli i izašli su to da odbrane- rekao je Miškeljin.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Marko Miškeljin

On je objasnio zašto je vladajuća stranka dobila ogromnu većinu u Zrenjaninu.

-Lako je proglasiti pobedu kada vam nije cilj da budete prvi. Kada sebi postavite neke limite, lakše je doći do uspeha. Imamo primer Zrenjanina. Tu je SNS dobila 57%. Rečeno je da se fabrika završava jer se radi onako kako treba. Nije stavljeno to u fokus. Stavljeno je u fokus šta je plan za narednih 5 ili 10 godina. Beograd treba da prednjači kao glavni grad. Za nas koji dolazimo iz drugih gradova može da zvuči kao nešto negativno. Sada se u Nišu koristi kao nešto tobože loše- rekao je Miškeljin.

On je govorio i o potencijalnom smenjivanju lidera opozicje.

-Opozicija će se baviti svojom omiljenom igrom, a to je traženje novog lidera. Gospodin Manojlović će to pokušati. On želi da se isprofiliše kao novi lider opozicije. Taj deo glasačkog tela traži nekog novog ko nije Đilas. Nekoga ko će ponuditi nešto novo ili makar imati neko novo lice. Deo njih odlazi u političku prošlost. Ako govorimo o desno orjentisanima, nepodržavanje sopstvenog naroda makar sa vokalne strane je užasno. Opozicija koja nije izašla na izbore u Beogradu imaće problema da to objasni svojim biračima. Ja se iskreno nadam da će polako krenuti da odlazi u zaborav i zeleno leva opcija- rekao je Marko Miškeljin.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Putin se sprema da direktno napadne Evropu? Ruski predsednik je tolerantan, ali provokacije stižu non-stop! (VIDEO)
Live TV

Putin se sprema da direktno napadne Evropu? Ruski predsednik je tolerantan, ali provokacije stižu non-stop! (VIDEO)

Rat u Ukrajini ušao u 834. dan. Putin razmišlja da odgovori simetričnom merom na evropske zemlje koje snabdevaju Ukrajinu oružjem. Putin otvoreno govori Evropi da ne provocira Rusiju i da ne preti nukleanim oružjem. O ratu u Ukrajini u emisiji "Rat uživo" govorili su general Veselin Šljivančanin i Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan". Uživo u program uključio se ratni reporter Igor Damjanović koji je iz Sankt Peterburga izveštavao o ekonomskom forumu koji se trenutno održava u Rusiji.

06.06.2024

19:57

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18