• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2024

13:55

Žele da mašu simbolima terorističke OVK usred Beograda! Detalji o festivalu koji, kao i Manojlovića, sponzoriše Rokfeler

Fotoilustracija/Beta/Informer

Politika

Žele da mašu simbolima terorističke OVK usred Beograda! Detalji o festivalu koji, kao i Manojlovića, sponzoriše Rokfeler

Podeli vest

Festival koji promoviše lažnu državu Kosovo "Mirdita - dobar dan" biće održan u Beogradu od 27. do 29. juna, što znači da će se održavati i na najznačajniji datum za Srbe - Vidovdan. Sponzori ovog festivala su Rokfeler fondacija, NVO Džordža Soroša i Građanske inicijative - isti oni koji daju podršku i finansiraju propalog kandidata za gradonačelnika prestonice Sava Manojlovića.

I dok se po tajkunskim medijima na sva zvona promoviše festival separatizma, treba podsetiti šta se “iza brda valja”.

Naime, osim što promoviše lažnu državu Kosovo, ovaj festival pokušava da stvori iluziju o postojanju nekakve “kosovske kulture”, pa se tako navodi da je cilj festivala “da Srbiji približi kosovsku kulturnu scenu i obrnuto”.

Tu nije kraj. Pre nekoliko godina “umetnici” iz lažne države pokušali su da izvedu nezapamćenu provokaciju, te da preko administrativnog prelaza prenesu simbole terorističke OVK!

Kako je tada prenela prištinska RK2, članici “kosovskog tima umetnika”, slikarki Elizi Hodža na administrativnom prelazu Merdare oduzeta fotografija iz vremena rata na Kosovu i Metohiji, koja ima natpis terorističke OVK i zastavu Albanije!

Navodi se da je policija oduzela još dve fotografije i katalog izložbe te slikarke, koja je trebalo da učestvuje na izložbi "Između snova i realnosti", koja se održavala u okviru festivala "Mirdita, dobar dan".

Ovaj medij tvrdi da su svi učesnici festivala morali da prođu kroz detaljnu kontrolu koja je trajala više od sat vremena, kao i da je srpska policija branila fotografisanje.

- Oduzete su mi tri fotografije, jedna od njih je sa natpisom OVK, druga prikazuje proteste i stihove poznatog kosovskog pesnika Alji Podrimje: 'Kosovo, krv koja se ne prašta…', i treća slika koju sam uradila povodom desetogodišnjice kosovske nezavisnosti, predstavlja 'igru' između kosovske i albanske zastave koja u dodatku ima i pesmu ‘Moja himna'  - zakukala je provokatorka, u čemu joj se pridružio i tadašnji zamenik premijera lažne države Enver Hodžaj.

 

 

Dakle, oni koje sponzorišu Rokfeler, Soroš i Građanske inicijative poput Sava Manojlovića, žele da mašu simbolima terorističke OVK koja je činila najgnusnije zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji, usred srpske prestonice, i to na Vidovdan!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija