• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.06.2024

18:10

Đurđević Stamenkovski sa decom sa KiM: Znajte da Kosovski zavet živi u svima nama i da ga svi sa ponosom ističemo (VIDEO)

Informer

Politika

Đurđević Stamenkovski sa decom sa KiM: Znajte da Kosovski zavet živi u svima nama i da ga svi sa ponosom ističemo (VIDEO)

Podeli vest

"Bratunac je opravdao svoje ime, jer je mesto bratske ljubavi, sloge i solidarnosti", poručila je ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Srbije, Milica Đurđević Stamenkovski na dočeku više stotina srpske dece sa Kosova i Metohije, koja su danas preko centralne Srbije stigla u Republiku Srpsku.

- Kada ste prešli most Bratoljub, vi ste simbolički spojili Srbiju i Srpsku. Na tom mestu grli se jedan narod, na tom mestu grade se mostovi našeg zajedništva, našeg ponosa, naše istorije, naše prošlosti ali i naše budućnosti koju danas zajednički stvaramo - naglasila je ona.

Đurđević Stamenkovski je istakla, da je današnji događaj u Bratuncu opravdao misao koju je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju istaklo na Svesrpskom saboru i da je realizacija ovog projekta u duhu Deklaracije koja je na njemu usvojena.

- Srbija i Republika Srpska su jedna porodica i jedna kuća, a vama, draga deco sa Kosova i Metohije, hvala što ste danas u vašim nedrima poneli deo Kosova i Metohije i doneli ga ovde u Bratunac. Znajte da Kosovski zavet živi u svima nama i da ga svi sa ponosom ističemo, da ga čuvamo, da ga negujemo i da verujemo da će biti prilike da uzvratite posetu i gostoprimstvo našim najmlađima ovde iz Republike Srpske - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Deca sa Kosova i Metohije su stigla u Bratunac u okviru projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija