• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2024

11:14

(VIDEO) Profesor rasturio kvazi argumente dežurnih hejtera: Šire se lažne vesti i panika oko litijuma - projekat "Jadar" doneće dugoročnu ekonomsku stabilnost!

printsreen

Politika

(VIDEO) Profesor rasturio kvazi argumente dežurnih hejtera: Šire se lažne vesti i panika oko litijuma - projekat "Jadar" doneće dugoročnu ekonomsku stabilnost!

Podeli vest

Profesor Rudarsko-geološkog fakulteta Aleksandar Cvjetić poručio je da je litijum razvojna šansa Srbije i da je projekat "Jadar" kompanije "Rio Tinto" nepotrebno ispolitizovan!

Gostujući u emisiji "Info jutro" na TV Informer, profesor je prokomentarisao pokušaje dežurnih hejtera da sabotiraju projekat koji bi Srbiji doneo dugoročnu ekonomsku stabilnost.

Litijum je šansa za razvoj - istakao je naš sagovornik podvlačeći da je cela priča oko litijuma gurnuta u sferu u koju nije trebalo.

- To je projekat kao i svaki drugi, jedino što je mnogo veći. Ovaj projekat ima smisla i tu se slažem sa predsednikom, da mi treba da radimo baterije u Srbiji. Koliko znam, već imamo tehnologiju. I sad zamislite, imamo sirovinu, imamo baterije - ocenio je profesor osvrćući se na nedavnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je neophodno otvoriti argumentovanu debatu o ovom pitanju.

Profesor je istakao da sve ukazuje na to da su ekonomski benefiti od litijuma nesporni.

- 2035. godine Evropa hoće da svi automobili idu na struju. Očekuje se da će cena litijuma rasti od 200 do 300 odsto godišnje. Projekat Jadar moramo dovesti u sferu struke, da razgovaramo, da kažemo šta nam je korist, šta nam je eventualno šteta. Svakako da izbegnemo ovu politizaciju - dodao je naš sagovornik.

Kompletno gostovanje profesora pogledajte u video snimku.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija