• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.07.2024

09:02

Srbija želi da sačuva mir! Vučić nakon sednice kolegijuma načelnika Generalštaba: Oprema i naoružanje VS se modernizuju, moramo da imamo jaku vojsku!

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Politika

Srbija želi da sačuva mir! Vučić nakon sednice kolegijuma načelnika Generalštaba: Oprema i naoružanje VS se modernizuju, moramo da imamo jaku vojsku!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sednici proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba.

Obraćanje predsednika Vučića 

Nakon sednice predsednik Vučić se obratio iz Generalštaba i odmah na početku konstatovao da jedanput ili dvaput godišnje imaju te sastanke na kojima se analiziaraju sve pretnje, situacija i u skladu sa tim se donose i određene odluke.

Srbija želi mir 

- Oprema i naoružanje Vojske Srbije se modernizuju, uveličavaju... nismo zadovoljni brojem ljudi, naročito na severu Srbije - Beograd i Vojvodina - rekao je Vučić i dodao: 

- Primetili smo da su pojačana dejstvavazduhoplova sa posadama i bezposadnih vazduhoplova i dronova u okruženju, sa izviđačkim namerama prema Srbiji, bez prelaženja granice Srbije, i to je iz svih smerova prema Srbiji pojačano - rekao je predsednik. 

- Moraćemo da promenimo mnoge od svojih navika, moraćemo da budemo mnogo jasniji u poruci odvraćanja svakog potencijalnog agresora. 

Foto: TV Pink printscreen

 

- Veoma značajna primanja, mnogo novca država uaže. Srbija želi mir, ali moramo da imamo mnogo jaku vojsku da bismo sačuvali mir. 

Na pitanje novinarke Informera Branke Lazić da napadi na njega ne prestaju, predsednik Vučić je rekao:  

- Postoji u našem regionu isti modus operandi za napade na Srbiju. Danas će moj odgovor biti veoma precizan i jasan, kad god bi Srbija podigla glavu, kad ne bi bila unižena, kad ne bi pristala na to da služi tuđim interesima, a da sprovodi samokažnjavanje, da pristaje na fantazmagorične katarze, kroz koji mora da prođe zbpg svog ponašanja, kad god bi se ekonomski podizala i predstavlja politički faktor koji nije beznačajan, uvek bi se pravila koalciija u regionu, neki bi bili stalno prisutni kao Hrvatska... više tekstova su objavili od početka godine o meni, nego o svom predsedniku i premijeru zajedno. Čini mi se da to nešto dobro govori o meni. To znači da ipak ne radim tako loše za Srbiju. Sada govore o rezoluciji o Jasenovcu... naravno krivac mora da bude Vučić, kao što Bosni nije krivac Banjaluka, već Vučić. Pošto vidim iz crnogorskog rkovdostva da govore da je rezolucija doneta pod pritiskom Beograda, žele da kažu da sam to ja, moje pitanje za predsednika CG i predsednika Vlade CG da li sam ih ikada pozvao da ih pitam i da li je moja ideja rezolucija ili je to vaše ideja da biste našli nešto na čemu ćete da se izvučete? Kada sam video Spajića, rekao je "da, da, usvajamo nromalno", čak i Andriju Mandiću, mog druga, nijednom. Zašto je to potrebno i moguće? Jer Srbija mora da bude krivac i da kažete to su oni koji su mali Rusi, mada smo mi samo mali narod koji želi slobodu, koji ne želi da služi ni Amerikancima ni rusima. Ta priča će se nastaviti - rekao je predsednik. 

Foto: TV Pink printscreen

 

- Ja ih pitam "je l se stidite rezolucije koju ste sami doneli". Ja ne mislim da je ta rezolucija loša, mislim da je loša ona prethodna koju ste potpisali. Što se Hrvatske tiče, želim im još mnnogo tekstova. Ponosan sam na to što imam dovoljno snage i hrabrosti da im se supšotstavim. 

- Kod mene nije bilo pa prošlo, ali ja geldam u budućnost. Ali da vi meni upoređujete Jasenovac sa Stajićevom, zatiranje dece, jednog naroda sa vašim dnevnopolitičkim obavezama, a da ja na to ćutim, ne pada mi na pamet. Biram da budem prokazan i napadan, sa ponosom to nosim. 

- Jesam li ja bio idejni tvorac rezolcuije o Jasenovcu i da li sa vršio pritisaka na njih -  moje pitanje je za CG. Da objasne ljudima da su se šalili kada su rekli da sa tim ima veze Beograd. 

 

 

O radu službi bezbednosti

- I ovoga puta su naše snage uspele da urade svoj posao u skladu sa zakonom i neutrališu napadača. Da se pitala samo BIA i MUP, ti bi odavno bili iza rešetaka, Tužilaštvo je to koje se pita.

O analizi Leona Hartvela

- Nikada više laži i gluposti nisam pročitao. Koliko hoćete budala u svetu koje misle da imaju pravo da iznose svoje sudove.

 

"Moj posao je da vodim zemlju, narod u bolju budućnost" - O litijumu

- Nisam plaćen ali imam savest i brinem za Srbiju. Ne može viš šuster mat da se dobije. Razlika u tome je što postoje ljudi koji imaju ideale. Ne možete da me utišate. To je put u ogroman napredak. Moj posao je da vodim zemlju, narod u bolju budućnost, u to da imamo veće plate. Moramo da imamo dobru ekonomiju, da imamo fabrike...Ja ću da nastvaim da svoj posao radim besplatno. Ja sam spreman da lideri tog protesta "Ne davimo Jadar" i ja odemo na poligraf. Pa da vidimo jesu li oni ili ja primali pare. Meni je samo Srbija važna, a njima njihove zadnjice. U tome je razlika - zaključio je predsednik Vučić. 

Sednica je počela nešto posle 9.00 časova, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, a pristigli su predsednik Vučić, premijer Miloš Vučević, ministar odbrane Bratislav Gašić i general Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Predsednika Vučića svečano dočekali Gašić i Mojsilović 

 

Sve spremno za doček predsednika Vučića 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija