• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.07.2024

10:55

Vučić o hajci zbog Rezolucije o Jasenovcu: U regionu postoji modus operandi za napade na Srbiju! Moj odgovor biće precizan i jasan!

printscreen

Politika

Vučić o hajci zbog Rezolucije o Jasenovcu: U regionu postoji modus operandi za napade na Srbiju! Moj odgovor biće precizan i jasan!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni "Banjica 2" u Beogradu, nakon toga se obratio javnosti

Odgovarajući na pitanje Informera o napadima po pitanju izglasavanja Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, Vučić kaže:

- Postoji u našem regionu isti modus operandi za napade na Srbiju. Danas će moj odgovor biti veoma precizan i jasan, kad god bi Srbija podigla glavu, kad ne bi bila unižena, kad ne bi pristala na to da služi tuđim interesima, a da sprovodi samokažnjavanje, da pristaje na fantazmagorične katarze, kroz koje mora da prođe zbog svog ponašanja, kad god bi se ekonomski podizala i predstavlja politički faktor koji nije beznačajan, uvek bi se pravila koalciija u regionu, neki bi bili stalno prisutni kao Hrvatska... više tekstova su objavili od početka godine o meni, nego o svom predsedniku i premijeru zajedno. Čini mi se da to nešto dobro govori o meni. To znači da ipak ne radim tako loše za Srbiju. Sada govore o rezoluciji o Jasenovcu... naravno krivac mora da bude Vučić, kao što Bosni nije krivac Banjaluka, već Vučić. Pošto vidim iz crnogorskog rukovdostva da govore da je rezolucija doneta pod pritiskom Beograda, žele da kažu da sam to ja, moje pitanje za predsednika CG i predsednika Vlade CG da li sam ih ikada pozvao da ih pitam i da li je moja ideja rezolucija ili je to vaše ideja da biste našli nešto na čemu ćete da se izvučete? Zašto je to potrebno i moguće? Jer Srbija mora da bude krivac i da kažete to su oni koji su mali Rusi, mada smo mi samo mali narod koji želi slobodu, koji ne želi da služi ni Amerikancima ni Rusima. Ta priča će se nastaviti...

- Ja ih pitam "je l se stidite rezolucije koju ste sami doneli". Ja ne mislim da je ta rezolucija loša, mislim da je loša ona prethodna koju ste potpisali. Što se Hrvatske tiče, želim im još mnnogo tekstova. Ponosan sam na to što imam dovoljno snage i hrabrosti da im se supšotstavim.

- Kod mene nije bilo pa prošlo, ali ja geldam u budućnost. Ali da vi meni upoređujete Jasenovac sa Stajićevom, zatiranje dece, jednog naroda sa vašim dnevnopolitičkim obavezama, a da ja na to ćutim, ne pada mi na pamet. Biram da budem napadan, sa ponosom to nosim. 

- Jesam li ja bio idejni tvorac rezolcuije o Jasenovcu i da li sam vršio pritisaka na njih -  moje pitanje je za CG. Da objasne ljudima da su se šalili kada su rekli da sa tim ima veze Beograd - odgovorio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija