• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.07.2024

10:03

Očajnički potez Milove "Pobjede" i islamističke "Slobodne Bosne": Preko lažnih analitičara pokušavaju da spreče uspon Srbije!

Tanja Andric/printscreen

Politika

Očajnički potez Milove "Pobjede" i islamističke "Slobodne Bosne": Preko lažnih analitičara pokušavaju da spreče uspon Srbije!

Podeli vest

Lažni analitičari i takozvani eksperti upregli su svu snagu u to da spreče uspon države Srbije koja je predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, a uz pomoć antisrpskih regionalnih medija.

Tako je jedan od pomenutih "eksperata" i i Januš Bugajski koji je dao intervju za crnogorsku "Pobjedu" koja je nalazi pod dirigentskom palicom Mila Đukanovića, a čije je izjave odmah prenela islamistička Slobodna Bosna.

Vest pod naslovom "Tvrdnje američkog analitičara: EU neće intervenirati ako Vučić napadne Bosnu" oličenje je očajnikog pokušaja da spreče sada već izvesni i potpuni ekonomski, privredni i svaki drugi uspon države Srbije.

Foto: Foto: Printscreen

 

Naime, u tekstu se upozorava na "maligni ruski uticaj u regionu, i smatracse da će se Balkan ponovo zapaliti ukoliko na američkim izborima u novembru pobedi Donald Tramp".

- Trampov povratak i smanjeno učešće SAD na Zapadnom Balkanu takođe bi podstaklo Beograd da nastavi svoju regionalnu hegemoniju. Ako dođe do nasilja u nekoj od zemalja na meti Vučićevog režima, ne može se računati da će EU intervenisati i zaštititi nezavisnost Kosova, Bosne i Hercegovine ili Crne Gore. Stoga je od suštinskog značaja za sve tri države da prošire svoju odbranu u pripremi za oružani sukob, jer bi Trampov povratak oslabio globalnu ulogu Amerike i podstakao sve ekspanzionističke diktature da ubrzaju svoje ambicije - izjavio je samozvani stručnjak Bugajski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija