• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.07.2024

11:44

Nova pobeda! Petković objavio odlične vesti za sve Srbe na Kosovu i Metohiji!

Informer.rs

Politika

Nova pobeda! Petković objavio odlične vesti za sve Srbe na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, saopštio je da je dobra vest za Srbe u pokrajini to što je Savet Evropske unije odlučio da srpski pasoši koje izdaje Koordinaciona uprava dobiju viznu liberalizaciju.

"Konačno dobra vest za naš narod na KiM! Na Savetu EU srpski pasoši koje izdaje Koordinaciona uprava dobili su viznu liberalizaciju. Srbi sa KiM moći će da putuju bez viza kao što je to obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. I ova pobeda pokazuje da ne odustajemo od borbe za prava našeg naroda na KiM!", objavio je Petković na društvenoj mreži Iks.

Savet EU prethodno je danas doneo odluku o ukidanju viza za nosioce srpskih pasoša sa Kosova i Metohije, koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije.

Kako je saopšteno iz Saveta EU, usvojena je uredbu kojom se obezbeđuje da ceo region Zapadnog Balkana podleže istom viznom režimu, ukidanjem isključenja koje je ranije važilo za nosioce srpskih pasoša izdatih od strane Koordinacionog direktorata Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)
Live TV

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče sportiste i članove olimpijskog tima Srbije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike i tom prilikom je uručio državnu zastavu odbojkašici Maji Ognjenović koju će s Dušanom Mandićem nositi na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Ovim povodom gost "Info jutra" bio je državni sekretar za sport Marko Kešelj.

22.07.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Gori šuma na Tari!
Srbija

Gori šuma na Tari!

Na Tari, u veoma nepristupačnom delu, iznad mesta Krtica na putu Perućac -Mitrovac, vatrogasci i zaposleni u NP Tara ulažu velike napore da lokalizuju i ugase požar.

22.07.2024

13:30