• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2024

19:32

Đurić izneo jasan stav nakon sastanaka u Rimu: Srbija će ostati stub mira i stabilnosti u regionu!

TANJUG/MSP

Politika

Đurić izneo jasan stav nakon sastanaka u Rimu: Srbija će ostati stub mira i stabilnosti u regionu!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić poručio je danas u Rimu da će Srbija ostati stub mira i stabilnosti u regionu, ali da je, sa druge strane, potrebna podrška međunarodne zajednice na najvišem nivou, kada je reč o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i primeni postignutih sporazuma u okviru Briselskog dijaloga.

Đurić, obraćajući se akademskoj zajednici, diplomatama, studentima i predstavnicima političkog života u Italiji, na panelu koji je organizovao italijanski Institut za međunarodne poslove, ukazao na osnovne unutrašnje i spoljnopolitičke prioritete nove Vlade Republike Srbije.

Prema Đurićevim rečima, dalje jačanje ekonomije postavljeno je visoko na agendi naše zemlje - izgradnja novih auto-puteva i železnica, infrastrukture, ulaganja u IT sektor, digitalizaciju najvažniji su pravci daljeg ekonomskog napretka zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Informer

 

Govoreći o spoljnopolitičkim ciljevima, šef srpske diplomatije naveo je da će Srbija do 2027. biti spremna da postane punopravna članica EU.

Tom prilikom, zahvalio je Italiji na podršci našoj zemlji na evropskom putu. Đurić je boravio u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Italiji tokom koje razgovarao sa italijanskim zvaničnicima uključujući i ministra inostranih poslova Antonija Tajanija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat! (VIDEO)
Live TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat! (VIDEO)

Novi napadi stižu iz Sarajeva kako bi se Srbija uvukla u sukob. Na portalu "Slobodna Bosna" ponovo je izašao tekst koji govori negativno o predsedniku Vučiću. Ovo je samo nastavak hajke koju vodi ovaj medij protiv predsednika Srbije. Sve je krenulo od maja ove godine, kada je doneta deklaracija o Svesrpskom saboru. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost, Stefan Krkobabić, narodni poslanik i pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin.

24.07.2024

15:46

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija