• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2024

13:30

Premijer Vučević obišao manastir Žiču: Neotuđivi deo naše istorije, kulture i lepotica koja je zaslužila mnogo veću brigu

Tanjug

Politika

Premijer Vučević obišao manastir Žiču: Neotuđivi deo naše istorije, kulture i lepotica koja je zaslužila mnogo veću brigu

Podeli vest

Premijer Miloš Vučević obišao je danas manastir Žiču kod Kraljeva, gde je u junu ove godine završena rehabilitacija pristupnih saobraćajnica i platoa.

- Na ponos cele Srbije i srpskog naroda, treba da živi manastir Žiča jer je neotuđivi deo naše istorije, kulture i lepotica koja je zaslužila mnogo veću brigu i pažnju svih nas!

- Ponosan sam na ono što je do sada radilo Ministarstvo građevinarstva i Ministarstvo kulture, a tek ih čeka veliki zadatak, a to je da se obnovi stari izgled Žiče, sve po čemu je opevana i priznata - napisao je Vučević i dodao:

 

 

- Gradeći nove saobraćajnice i puteve, i gradeći bolji ambijent za život u gradu Kraljevu i Raškom okrugu, verujem da će još veći broj ljudi doći i videti kakve sve lepote imamo mi u Srbiji. Često se divimo drugima i tuđim lepotama, ali prvenstveno treba da upoznamo svoju državu jer mnogo toga lepog ima da se vidi ovde kod nas.

Pozivam sve da dođu u Kraljevo i da posete manastir Žiča, u kojem je čak sedam kraljeva krunisano. Kada ovde dođete, vidite da nismo tu slučajno, već da dugo postojimo kao narod i kao država, i to ne smemo da zaboravimo!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija