• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2024

12:59

Veličanje teroriste koji je ubio srpskog policajca! Na kući porodice Đurković osvanuo grafit "UČK" i ime žločinca Fatona Hajrizija (FOTO)

Informer.rs

Politika

Veličanje teroriste koji je ubio srpskog policajca! Na kući porodice Đurković osvanuo grafit "UČK" i ime žločinca Fatona Hajrizija (FOTO)

Podeli vest

Na kući porodice Đurković, u selu Gojbulja kod Vučitrna, noćas su ispisani grafiti "UČK" i ime zločinca i teroriste Fatona Hajrizija koji je hladnokrvno ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića.

Ovo veličanje terorističke organizacije i posebno teroriste koji je nedavno izvršio krvavi pir u Loznici, unosi u ovoj vrlo osetljivoj bezbednosnoj situaciji za Srbe na KiM dodatni nemir i neizvesnost za dalji život u pokrajini.

I ovaj primer pokazuje da se na prostoru KiM od strane albanskih ekstremista otvoreno slavi zločin teroriste Hajrizija, a ispisivanje njegovog imena na srpskoj kući ne može drugačije da se shvati nego kao pretnja preostalim Srbima, kako u Gojbulji, tako i na čitavom prostoru KiM.

Foto: Foto: Informer.rs

 

Jasno je da ovo nije izolovani slučaj, već sinhronizovana kampanja albanskih ekstremista da ovakvim otvorenim pretnjama, po svaku cenu proteraju Srbe sa njihovih ognjišta, a sve pod palicom Aljbina Kurtija koji je najveća pretnja miru na Balkanu, zbog svoje opsesije da iskoreni srpsko postojanje na KiM.

Očekujemo da ovaj slučaj bez odlaganja osude predstavnici međunarodnih organizacija, kao i da preduzmu mere da se ovaj slučaj najhitnije reši i da se slični incidenti više ne dešavaju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Patrijarh Porfirije o stradanju Srba u selu Velika: Ne sudimo nikome, sabrali smo se da se pomolimo!
Politika

Patrijarh Porfirije o stradanju Srba u selu Velika: Ne sudimo nikome, sabrali smo se da se pomolimo!

Patrijarh Porfirije boravi u manastiru Đurđevi Stupovi u Beranama, kako bi se sa okupljenim vernicima pomolio i odao počast stradalima u selu Velika i gornjepolimskim selima, koje su pre 80 godina, na današnji dan, masakrirali pripadnici 7. SS dobrovoljačke brdske divizije Princ Eugen koje su činili Hrvati i Nemci i 21. SS brdske divizije Skenderbeg koje su činili Albanci.

28.07.2024

12:13

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija