• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2024

20:13

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka

Zoran Sinko

Politika

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka

Podeli vest

Nakon što je iz Opštine Štrpce saopšteno da je osoba sa inicijalima S.I, koja se predstavila kao novinar, bez dozvole i saglasnosti prisustvovala i snimala sastanak predstavnika opštine i meštana sela Gornja i Donja Bitinja, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić upozorio je da se protiv njega, kao i protiv opštine, vodi hajka od strane onih čije su, kaže, politike štetne po srpski narod na Kosovu.

Jevtić je na Fejsbuku naveo da ima potrebu da ukaže na laži i demantuje "gospodina novinara" koji je danas bez dozvole ušao na sastanak u salu Skupštine opštine.

Povodom izjave S.I. da je pokazao legitimaciju, te da su u opštini Štrpce "manipulatori", Jevtić je uzvratio da je u sali na sastanku bilo 20-ak ljudi, koji mogu da potvrde da li je to istina.

"Ako sam ja slagao da je S.I. pokazao legitimaciju kada sam to od njega tražio - mogu da posvedoče ovi ljudi. Takođe, S.I. je svojim telefonom sam snimio razgovor u kojem, kada ne može da dokaže da je novinar, kaže da je on tu kao 'privatno lice'. Sami zaključite ko laže i ko manipuliše", naveo je gradonačelnik Štrpca.

Jevtić odgovara i na tvrdnje S.I, da je pokazao legitimaciju portiru i ističe da portir, ali i snimak sa sigurnosnih kamera svedoče suprotno.

"Na snimku sa video nadzora zgrade opštine vidi se kako S.I. prolazi bez da se obraća portiru. Ovu informaciju potrvrdio je i sam portir i on je spreman da to potvrdi i u službenoj pismenoj izjavi. S.I. niti je pitao, niti se predstavio kao novinar, niti pokazao bilo kakvu legitimaciju bilo kome danas i za sve ovo postoje konkretni dokazi i svedočenja", ukazuje Jevtić.

Reagovao je i na navode iz medija da je u "ABRPK Radio Borzani registrovan kao individualno preduzeće, dok je Saša Ilić, prema ugovoru – novinar."

ABRPK je, pojašnjava Jevtić, Agencija za registraciju biznisa Kosova u koju mogu da se registruju bilo kakvi biznisi. 

"Drugim rečima, neko se registruje kao preduzeće koje zaposli nekog da bude novinar? To formalno znači da svako u preduzeću može da bude i novinar i lekar i pilot, ako mu to neko preduzeće da takav ugovor. Ja postavljam jasno pitanje: da li postoji neka procedura da bi neko mogao da se nazove novinarom? Da li je minumum da budete registrovani kao medij, da kao takvi poštujete neka pravila i zakone ili danas bilo ko sebe može nazvati novinarom? Da li je danas dovoljno da odete i na nekom štampaču sebi izradite nešto što zovete PRESS legitimacijom, i da takva 'izdata' letimacija ne podleže nikakvoj proveri? Pa ne bih rekao da je to baš tako jednostavno. S.I. misli da jeste, ali siguran sam da postoje pravne norme i regulative i odgovornost ukoliko neko tek tako sebi izda legitimaciju novinara. Time se neću baviti ja, jer to moj posao nije. Baviće se oni čiji to posao jeste", naglašava on.

Uz citat iz medija da S.I. "na pitanje zašto je prijavljen u policiju, odnosno kakve je neovlašćene podatke iznosio, te da li ga je Kosovska policija pozvala na informativni razgovor, ili procesuirala, kaže da nije i da ne zna o čemu govori Jevtić", poručio da ne zna da li je S.I. priveden na informativni razgovor u policiju, ali da zna da je on neovlašćeno snimio privatan posed, automobil, što je prijavljeno podliciji i Opštini Štrpce.

"Sad, čitam danas, kaže gospodin 'novinar' kako su građani nezadovoljni jer se zapošljavaju i pomažu samo oni koji su bliski vlasti. Pitam ga sad ovako javno: Kojoj si vlasti blizak ti? I samo ću dva primera navesti: Donacije iz budžeta Ministarstva za povratak za više projekata ili Ugovor za suprugu iz budžeta Republike Srbije", naveo je Jevtić.

Dodaje da će se i o svim drugim pitanjima oglasiti vrlo brzo i da je spreman da pružisve odgovore.

"Ono na šta ovom prilikom imam obavezu da ukažem jeste činjenica da se protiv Opštine Štrpce i mene lično već duže vreme vodi hajka, plaćena i naručena od strane onih koji od mene nisu mogli da dobiju saglasnost za delovanje protiv interesa građana opštine Štrpce, od strane onih protiv čije se politike štetne po srpski narod borim, od strane onih koji su čak išli do toga da ugrožavaju bezbednost mene i moje porodice. Grdno se varaju svi oni koji misle da će me slomiti lažima, manipulacijama, pritiscima, pretnjama. Za sada toliko", zaključio je.

 
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Bandović veruje: Spremni smo na sve protiv Ajaksa!
Fudbal

Bandović veruje: Spremni smo na sve protiv Ajaksa!

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je pred revanš meč protiv Ajaksa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope da je njegova ekipa spremna na sve i da će se četvorostrukom prvaku Evrope suprotstaviti timski i disciplinovano.

31.07.2024

21:40

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21