• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2024

12:40

Kurti ima dva cilja - da protera Srbe i isprovocira Vladu Srbije: Dramatično upozorenje bivšeg američkog ambasadora

Ata images / printscreen

Politika

Kurti ima dva cilja - da protera Srbe i isprovocira Vladu Srbije: Dramatično upozorenje bivšeg američkog ambasadora

Podeli vest

Nekadašnji ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Vilijam Montgomeri izjavio je da prištinski premijer Aljbin Kurti nastavlja “sa agresivnim akcijama ‘etničkog čišćenja’ protiv Srba koji žive na KiM, da je njegova jasna namera da pokuša da ih sve natera da odu i da je klasičan primer za to najnovija akcija protiv pošte.

- "Dijalog" koji posebno želi da ostvari Evropska unija nije moguć pod ovim uslovima. Jedino pitanje koje imam je kada će SAD i EU preduzeti dovoljne kaznene mere protiv Kurtija. Jasno je da jednostavno kritikovanje Kurtija, javno i privatno, nije efikasno. Govorim ovo sa stvarnom zabrinutošću, kao da je nebitan momak poput Kurtija sa nefunkcionalnom ekonomijom u stanju da ignoriše naše brige, koje će lekcije ostatak sveta naučiti iz ovoga? - navodi Montgomeri, prenosi Kosov Online.

Američki diplomata dodaje da je zapravo Kurtijev dugoročni cilj odlazak svih Srba sa KiM.

Ali njegov kratkoročni i srednjoročni cilj je da isprovocira srpsku vladu da preduzme mere koje će mu pomoći da, verovatno uključujući i lobiste, potvrdi da Kosovo zaslužuje podršku. Čestitam Vladi Srbije na trpeljivosti prema ovim aktima. Voleo bih da vidim više znakova zahvalnosti SAD i EU za tu trpeljivost - istakao je Montgomeri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija