• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.08.2024

14:15

Đurđev jasan: Da su neukusni napadi na patrijarha Porfirija i SPC olimpijska disciplina, Basara bi se okitio zlatom!

Masha Bandjur

Politika

Đurđev jasan: Da su neukusni napadi na patrijarha Porfirija i SPC olimpijska disciplina, Basara bi se okitio zlatom!

Podeli vest

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, ističe da bi se književnik Svetislav Basara okitio zlatom ukoliko bi napadi na patrijarha Porfirija i Srpsku pravoslavnu crkvu bili olimpijska disciplina.

Deluje krajnje podlo, infantilno i autodestruktivno način na koji Svetislav Basara ismeva patrijarha srpskog Porfirija i najboljeg sportistu svih vremena Novaka Đokovića. Iz njegove tobože brižne kritike izliva se cinizam i zloba koji deluju neshvatljivo, hiperdimenzioniranje uloge društvenih mreža u životu SPC, ali i ismevanje Novakove duhovnosti i verskih opredeljenja. Ipak, ovako ,,nesavršeni" Porfirije i Đoković ostaće upamćeni kao veliki ljudi koji su učinili ogromne stvari za svoj narod, a iza Basare će ostati uspomena na osrednjeg pisca koji će se sporadično pojavljivati u fusnotama jeftinih knjiga - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je podvukao stav njegove partije da je otvaranje Olimpijskih igara u Parizu bilo ne samo antihrišćansko, već i satanističko, ali i podsetio na veliku ulogu proslavljenog srpskog tenisera u pobedi vere, ljubavi i nade.

- Novaku je na ovoj Olimpijadi dodeljena uloga Konstantina Velikog, da krstom pobedi. To što se nakon pobede prekrstio, pogledao u nebo zahvalivši se Bogu, zagrlio svoju porodicu i dobio zasluženu nagradu za odricanje i trud zarad borbe za svoju zemlju, dokaz su da hrišćanstvo, viteštvo i porodica kao temelj svega nisu izumrli, da još žive i da su kao takvi nepobedivi. Upravo zato je patrijarh Porfirije i rekao da je Đokovićevo zlato iznad olimpijade, jer je to zlato iz koga isijava smisao i suština svega što je ljudsko i božansko - zaključio je Đurđev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija