• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.08.2024

13:40

Oluja je mogla biti sprečena da su Srbi imali nacionalni identitet! Hrvati su nagrađeni zbog svih zločina nad našim narodom! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Oluja je mogla biti sprečena da su Srbi imali nacionalni identitet! Hrvati su nagrađeni zbog svih zločina nad našim narodom! (VIDEO)

Podeli vest

Da li zapad poštuje sve žrtve osim srpskih? Zašto posle 29 godina niko nije odgovarao za zločine protiv Srba? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Aleksandar Đurđev iz Srpske lige.

Aleksandar Đurđev iz Srpske lige rekao je da su i tada vladali dvostruki aršini koji vladaju i danas.

-Ono što važi za nas ne važi za naše susede. Ne samo da nisu ništa odgovarali, već su i nagrađeni za ono što su radili. Na sudu u Hagu ni jedan od njihovih generala nije osuđen na neku ozbiljniju kaznu. Cilj je bio da se uništi srpski narod, ne samo iz Krajine, već i iz Republike Srpske. Posle 30 godina imamo istu metu i isto odstojanje. Ipak, nije tačno da se ništa nije deslio. Nakon 2012. godine vidimo da je gajenje kulture sećanja postalo intenzivnije. Celokupno državno rukovodstvo i Srbije i RS prisustvuju ovim obeležavanjima. To je važan kohezivni faktor koji ima za cilj da naš narod osvesti kako mu se nikada više ne bi dešavalo ono što nam se više puta dešavalo u istoriji. Ovi pokušaji provokacije  koje radi Aljbin Kurti predstavljaju sledeću opasnost sa kojom moramo da se suočimo- rekao je Đurđev.

Foto: Pedja Milosavljević

Aleksandar Đurđev

On je rekao da čak i kolektivni Zapad, i kada je bio ujedinjeniji nego danas, uvek je imao jače države koje su imale sopstvene interese.

-Zapad nikada manje nije bio jedinstven nego što je to danas. Vidimo da se i u SAD-u dešavaju političke krize koje su vrlo opasne. Atentat na Trampa je dokazao da su SAD na ivici građanskog rata. To ne znači da nemaju snage da budu globalna sila, ali i oni imaju svoje probleme. Ono što je za nas pouka jeste da ne treba da se odričemo naših tradicionalnih prijatelja, a tu pre svega mislim na Rusiju. Bitno je održati kontinuitet. Rusija nikada nije napuštala svoje saveznike. Mi se razlikujemo od drugih zbog te vrste lojalnosti koji drugi narodi nemaju. Ko ima snažan i jak identitet, on će preživeti, a onaj ko to nema, utopiće se kao neki plastelin. Oluja je apsolutno mogla da bude sprečena da smo imali razvijen nacionalni identitet. Titoistički režim činio je sve da uništi srpski nacionalni identitet. Jedino mi devedesetih godina nismo bili spremni na sukobe jer je od svih jedino zvanični Beograd branio Jugoslavju. Zato nam se sve to i desilo. Srpsko rukovodstvo je branilo Jugoslaviju i Titovo nasleđe. Upravo današnji dan i narativ koji bude poslat sa bina u Loznici biti drugačiji. Biće u kontekstu srpskog nacionalnog interesa- rekao je Đurđev.

Celu emisiju pogeldajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kurti nastavlja lov na Srbe! Njegovi banditi uhapsili petog Srbina danas!
Politika

Kurti nastavlja lov na Srbe! Njegovi banditi uhapsili petog Srbina danas!

Nakon hapšenja četvoro Srba iz Pasjana zbog navodnih ratnih zločina, jutros je priveden i peti Srbin iz Kosovskog Pomoravlja, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Nenad Stojanović iz sela Bosce kod Kosovske Kamenice priveden je u akciji tzv. kosovske policije pod optužbama za navodne ratne zločine.

03.08.2024

13:59

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija