• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.08.2024

09:24

Nikada se nismo vratili kući! Potresna ispovest novinarke koja je sa samo 4 godine preživela Oluju! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Nikada se nismo vratili kući! Potresna ispovest novinarke koja je sa samo 4 godine preživela Oluju! (VIDEO)

Podeli vest

Novinarka Vesna Marković imala je 4 godine kada se desila "Oluja". Ona je bila gošća "Info jutra", a u našem programu ispričala je sve što je proživela između 3. i 4. avgusta.

Novinarka Vesna Marković rekla je da sećanja kreću od pete godine, ali da se ona ipak živo seća Oluje, bez obzira što je imala samo četiri godine.

-To su prosto scene i potresne sitaucije koje ne mogu da zaboravim. Ja kada sam majka mogu da zamislim kakav bol su te majke doživljavale. Znam kako se voli dete, pa ne daj bože da ga izgubite. Moja baka je imala 2 sina na ratištu. Dok smo se kretali u koloni mi nismso znali da li je tata živ. Meni je deka preminuo na današnji dan. Baka je rođena 4. avgusta, tako da je to sve simbolično. Mi smo krenuli da se pakujemo sa 3. na 4. avgust. Sećam se da smo uzeli samo najosnovnije stvari iz kuće, ali mi se nikada nismo vratili kući. Naravno, niko nije znao ni gde idemo ni da li ćemo izvući živu glavu. Bilo je presecanja i granatiranja kolona- rekla je Vesna Marković.

Foto: Pedja Milosavljević

Vesna Marković

Ona je rekla da je tada bio tu njen stric, baka, deka i dve prababe i da je ona sa njima krenula u koloni putem Srbije.

-Tokom kolone je sve vreme padala kiša. Baka mi je pričala da su majke sa decom išle u prihvatne centre. To je borba za život i bojazan da li ćete preživeti. Moj tata je bio ranjen. Pitali smo se da li ćemo preživeti u koloni. Žene su se porađale u koloni, stariji ljudi su umirali. To su jezive slike koje se urežu, ali vi ih samo potisnete da ne biste svakog dana oživljavali te situacije. Ja smatram da se to desilo i sa tim treba da naučimo da živimo. To je sastavni deo naše sudbine. U koloni smo se sreli sa tatom, on nas je pronašao. Postojala je zamisao da nas usmeravaju na Kosovo. Mi smo imali poznanike u Kocelevu. Tako smo se našli kod čika Zlatka i njegove porodice. Oni su došli po nas. Dok smo živi ne možemo se zahvaliti ljudima koji su nam pomogli. Kod njih smo bili mesec dana. Onda su nam komšije iznajmile svoju kuću gde smo živeli tri godine- rekla je Vesna Marković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija