• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.08.2024

15:35

Špijunski avioni nadleću oko Srbije i prikupljaju sve podatke! Amerika snima sve položaje vojske i fabrike za proizvodnju oružja!

Zoran Sinko

Live TV

Špijunski avioni nadleću oko Srbije i prikupljaju sve podatke! Amerika snima sve položaje vojske i fabrike za proizvodnju oružja!

Podeli vest

Pitanje je u kakvom bezbednosnom sistemu se nalazi naš narod. Špijunska afera dešavala se u Srbiji već mesec dana. Tri puta u toku jula meseca jedna letilica vazduhoplovstva SAD-a letela je oko granica Srbije i iznad BiH. Ova letilica opremljena je specijalnom opremom pomoću koje posmatra pokretne ciljeve na kopnu i moru. Ovaj avion je deset puta u toku godine leteo oko granica Srbije. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Danka Nešović, direktorka PEP akademije za avijaciju i pilot Boriša Mandić.

Danka Nešović, direktorka PEP akademije za avijaciju čestitala je slavu sveti Ilija svim vazduhoplovcima i istakla da se ove godine proslavlja 100 godina od prve proslave ove slave.

Foto: Zoran Sinko

Danka Nešović

-Pojava špijunskog aviona na teritoriji naše zemlje je alarmantan podatak. Ne znam kako se toliko dugo to tolerisalo. Treba postaviti pitanje našim službama zašto niko ne reaguje. Kada vi narušite vazdušni prostor jedne zemlje to je kažnjivo. Kako je moglo da dođe do toga da neka letilica stigne čak do Valjeva. Oni imaju precizne podatke o stanju vaše vojske, položaju fabrika koje proizvode oružje... Ne čeka svaka država da neko dođe na granicu države. Iran ima antidron odbranu koja može da eliminiše neprijatelja 300 kilometara od granice. Kada neko dođe do vaše teritorije, to je već gotovo. Informacija je danas najskuplja valuta. Vi imate puno toga što je javo privatno partnerstvo. Ovde je opcija da se iznajmljuje avion iz privatnog sektora. Vi morate da imate dobre antisisteme koje će da ometaju informacije. To radi svaka zemlja. Ili da dajete lažne informacije ili da ne dozvolite da dođu do vitalnih informacija. Možete da presretnete informaciju i onda joj dajete lažne koordinate. Na taj način avion izvršava zadatak koji ste mu vi zadali- rekla je Danka Nešović.

Pilot Boriša Mandić čestitao je svim avijatičarima dan roda avijacije, koji se takođe obeležava 2. avgusta. Pozdravio je svoje kolege čuvenim pozdravom: Vedro nebo i sigurna luka!

Foto: Zoran Sinko

Boriša Mandić

-Ja sam bio pripadnik avijacije i ništa mi nije nejasno. Podvodi se pod praksu nešto što je sili dozvoljeno i odobreno. Ovo je špijunska tajna misija, ovo nije prijateljska misija. Njegova putanja se prati. On ima plan i program leta. Nama je drago da nije narušio vazdušni prostor Republike Srbije. Vazdušni prostor je jak suverenitet jedne zemlje. Ova tri meseca ovaj avion nije narušio vazdušni prostor ali treba reći zašto je on došao. U celom svetu ima na desetine i stotine ovakvih letova. Ovo ovde je vrlo interesantno jer je BiH proglašena za područje velike nestabilnosti i zato oni šalju avione, a interesuje ih sve. Nažalost, mi nismo uspeli da nabavimo mnogo jači antidron sistem. Ova operacija ima idealno osmišljavanje i nevernovatno obezbeđenje. Ovaj avion je preskup. Ne želim da zađem u špekulaciju da je ovo provokacija, što može da bude. Ispituje se strpljenje. Sve se to analizira u nekim centrima moći da bi se to kasnije zloupotrebilo protiv naših snaga, što me ni malo ne raduje. Ovo i te kako unespokojava. Ovo može da se tumači kao akt neprijateljstva prema našim vojnim jedinicama, ali to se mora tolerisati dok ne saznamo kakve su njihove namere. Za sada mi ne znamo kakve su njihove namere! Ovakvi zadaci koji su jako skupi ne rade se bez i kakvog razloga- rekao je Boriša Nešović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo! (VIDEO)
Live TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo! (VIDEO)

Nastavljaju se borbe na više delova ukrajinskog fronta. Zelenski posetio Volin. U Rusiji počele planske vojne vežbe ruske ratne mornarice. Protesti u Venecueli zbog izbornih rezultata. Maduro poručio: Ilon Mask je novi neprijatelj. Izraelske snage napustile su Kan Junis. Hezbolah preuzeo odgovornost na napad Izraela. Na ove teme u emsiji "Rat uživo" govorili su general Vinko Pandurević i novinar Dragan Vujičić. Uživo u program javio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je komentarisao događaje u Ukrajini, ali i u celom svetu.

30.07.2024

22:26

sledeća vest

Vesti

Lučić: Junajted Grupa se hvali prvostepenim presudama koje nisu pravosnažne
Društvo

Lučić: Junajted Grupa se hvali prvostepenim presudama koje nisu pravosnažne

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas, povodom navoda medija Junajted Grupe da je Privredni sud u Beogradu ponovo odbio tužbeni zahtev Telekoma Srbije za naknadu štete protiv njih, da je reč o taktici Junajted grupe kojom se oni, kako kaže, hvale prvostepenim presudama koje nisu pravosnažne.

02.08.2024

16:48

Kompanija m:tel proslavila krsnu slavu u manastiru Lovnica
Društvo

Kompanija m:tel proslavila krsnu slavu u manastiru Lovnica

Kompanija m:tel je pre tri godine obnovila tradiciju proslave svoje krsne slave Svetog proroka Ilije, i to u manastirima širom Republike Srpske, što je prilika da se pomognu ova važna mesta za celi srpski narod. Ove godine svoju krsnu slavu m:tel je proslavio u manastiru Lovnica, iz XIII veka, koji predstavlja jedan od najvrednijih kulturnih spomenika koji datiraju iz doba Nemanjića.

02.08.2024

16:16

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija